Sense Categoria

La presó de Ponent fa tests als interns per sospita de contagi de la Covid-19, però no a funcionaris

Avatar
  • maig 1, 2020
  • 3 min read

Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra entrant al Centre Penitenciari de Ponent | LleidaDiari.cat

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que el Centre Penitenciari de Ponent només fa tests a interns per sospita de contagi de la Covid-19 i no als funcionaris. Alerten que no és l'únic centre penitenciari on passa això i que és una «cosa habitual» a les presons catalanes. També asseguren que dimecres un intern del mòdul 9 va sortir a l'Hospital Arnau de Vilanova i va donar positiu. Per això es va ordenar el confinament de tot el mòdul i els funcionaris que van treballar estan en quarantena als seus domicilis. Els funcionaris van demanar que se'ls fes el test abans d'abandonar el servei dijous però segons el sindicat, la direcció va dir que Salut no faria proves si no hi havia simptomatologia.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

El CSIF ha reiterat la necessitat de realitzar els tests al personal penitenciari, però se'ls ha comunicat que la decisió final per poder fer-ho depèn de l'Institut Català de la Salut (ICS). En aquest sentit, el sindicat vol fer èmfasi en la Resolució 13/2020, de 8 d'abril, del TSJC, que obliga al Departament de Justícia a facilitar als treballadors penitenciaris l'accés massiu als tests de Covid-19 i recorda que el no compliment d'aquesta resolució «pot tenir conseqüències legals per als responsables».

 

El CSIF exigeix al Comitè de Crisi del centre penitenciari que demani testos per als funcionaris, que es desinfectin les zones afectades, que se sol·liciti la incorporació immediata de 10 treballadors en reposició de les baixes i que s'augmenti la dotació d'EPIs i altre material preventiu necessari per a tots els treballadors que prestin serveis en aquestes zones de confinament.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Segons el CSIF, durant la crisi del coronavirus, els Serveis Penitenciaris de Catalunya han sumat 759 baixes d'un total de 4.588 treballadors. Consideren que des de l'inici, el personal penitenciari ha estat un dels sectors més maltractats i amb menys mitjans preventius. Al seu torn, el CSIF, torna a demanar que es comencin a donar permisos al seu personal penitenciari, per poder descansar, ja que asseguren que el servei queda prou cobert i les baixes van disminuint. Això no obstant, apunten que la direcció els ha comunicat que tenen la instrucció de no aprovar cap permís fins a nova ordre.

 

Per últim, el CSIF ha comunicat que farà una nova donació de 1.500 mascaretes i altres 50 pantalles de protecció facial per incorporar-les als EPIs dels treballadors de Ponent, com ja han fet als centres penitenciaris de Quatre Camins, Brians 2 i al Pavelló Hospitalari Penitenciari de Terrassa.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *