Condemnat a vuit mesos de presó per amenaçar per Internet el rector de la UdL

Roberto Fernández

Roberto Fernández | LleidaDiari.cat

 

L'Audiència de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó J. F. M. G. per amenaçar per Internet el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández. La Sala ha confirmat la sentència emesa l'abril pel jutjat penal 1 de Lleida, que considera provat que el jove va escriure un missatge, el 27 de novembre de 2016, al Facebook de la UdL, que contenia frases com ara «sóc de Daesh King i entraré a casa vostra amb el meu AK 47», «parleu amb el vostre capo» o «dilluns hi haurà festa amb pólvora… truqueu a la bòfia», entre d'altres. La sentència conclou que ho va fer «amb ànim d'atemorir» i el condemna per un delicte d'amenaces.

 

Altres problemes amb el rector de la UdL

Cal recordar que ara tot just fa un any, el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, i el president del Consell Social de la UdL, Delfí Robinat, van declarar al jutjat d'instrucció dos de Lleida sobre la irrupció de vuit joves en un acte de Telefònica, que havia de tenir lloc el tres de maig del 2017 al Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida, però que es va acabar suspenent. Amb aquesta declaració com a testimonis comença al jutjat la investigació sobre els fets i està previst que els joves siguin cridats a declarar els pròxims dies. La fiscalia ja ha avançat que no declararan els vuit joves que considera que haurien participat en els fets perquè no han aconseguit identificar-los a tots. En principi serien sis, doncs, els joves investigats i el ministeri públic els acusa d'un delicte contra els drets fonamentals com és impedir el dret de reunió.

 

El dia dels fets, el tres de maig de 2017, estava prevista la conferència «Temes per debatre en una Universitat», a càrrec del president de la Fundació Telefònica, Luis Solana, i tot seguit, la presentació de l'estudi «La relació de la Universitat de Lleida amb les empreses». L'acte, però, emmarcat en una jornada de relació entre empresa i universitat, presentat pel rector de la UdL, Roberto Fernández, es va haver de suspendre. Els joves subjectaven una pancarta on s'hi podia llegir «Fora empreses privades de la Universitat. No sou benvinguts» i no van accedir a les peticions de Fernández que abandonessin el lloc. És per aquest motiu que finalment es va decidir suspendre la jornada. Declara al jutjat el rector de la UdL per la irrupció de vuit joves en un acte de Telefònica que es va acabar suspenent