Presenten el Fanzine ‘El cercle de Dones a Escena’ a Lleida

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha assistit a la presentació del Fanzine ‘El cercle de Dones a Escena’, una publicació que ha impulsat el col·lectiu Dones a Escena amb diferents informacions, moments, visions, emocions i relats al voltant dels casos de l’Aula de Teatre de Lleida per tal que els equips directius i els centres d’ensenyament secundari de Lleida tinguin un punt de referència per treballar en la prevenció dels abusos sexuals en diferents àmbits.

Castro ha explicat que «l’Ajuntament de Lleida ha adquirit un gruix d’exemplars d’aquesta publicació per tal que els centres de secundària de la ciutat tinguin una eina més per treballar en aquest àmbit».  L’objectiu de la presentació d’aquest dilluns ha estat que coneguin el document de primera mà i puguin utilitzar-lo com a eina educativa als seus centres. La presentació ha anat a càrrec d’Aitana Giralt Boira i Isabel Mercè Curià, del col·lectiu Dones a Escena.

 

Per la seva part, Giralt ha posat en relleu que «aquesta publicació mostra diferents informacions, moments, visions, emocions i relats al voltant del cas d’abusos sexuals de l’Aula de Teatre de Lleida» i vol ser un punt de partida per treballar la prevenció dels abusos sexuals també en l’àmbit l’educatiu. Dones a Escena n’ha promogut l’edició que ha estat possible gràcies a les col·laboracions de persones diverses del món de les arts plàstiques i escèniques, el periodisme, l’advocacia, les arts gràfiques, entre altres. Cada col·laboració és única dels del punt de vista artístic i documental, de manera que el resultat és un treball polièdric que utilitza tècniques diverses per ressaltar l’objectiu del conjunt del treball: «aixecar la veu i denunciar públicament l’assetjament i els abusos sexuals».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A continuació de la presentació s’ha fet el lliurament d’exemplars de l’edició a les persones assistents i una invitació a treballar de manera activa per prevenir els abusos sexuals. Aquesta activitat se suma al conjunt d’actuacions que es duen a terme des de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, per prevenir i actuar davant dels abusos sexuals, amb la voluntat d’evitar que se’n produeixin de nous i que l’experiència viscuda ajudi a fer i compartir aprenentatges que ajudin a construir entorns segurs i lliures de violències. El Fanzine es pot adquirir online i després, un cop s’ha fet la compra, es pot recollir a les llibreries Genet Blau i La Irreductible.