Articles

La preocupant xifra que acaba de revelar Sanitat sobre els brots

  • juliol 22, 2020
  • 2 min read

El ministre de Sanitat revela que hi ha 224 brots actius de coronavirus a Espanya | EFE

 

Salvador Illa ha informat aquest dimecres, 22 de juliol, que a Espanya hi ha actualment 224 brots actius de coronavirus, 23 més que els que hi havia aquest dilluns. Així ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al ple del Congrés dels Diputats, on ha analitzat les últimes dades que es coneixen sobre la incidència de la malaltia, que ha augmentat considerablement des que va acabar l'estat d'alarma el passat 21 de juny.

 

Segons les dades proporcionades pel ministre de Sanitat, aquests 224 brots han suposat uns 2.622 casos de coronavirus associats, la majoria d'ells relacionats amb activitats laborals de recollida de fruita o amb espais on les mesures sanitàries s'han relaxat en les últimes setmanes, com ara locals d'oci o durant les reunions d'amics i familiars. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Com en dies anteriors, Salvador Illa ha destacat que els casos de l'Aragó i de Catalunya són els que més preocupen a les autoritats sanitàries, però ha insistit en que els governs estan actuant amb «contundència» i en «coordinació» amb el Ministeri de Sanitat.

 

De fet, segons Illa, «totes les comunitats estan detectant els brots i contenint-los. Tenen instruments adequats per a controlar-los i, de fet, la majoria d'ells estan controlats», ha asseverat el ministre, per demanar a la societat que «no perdi el respecte» al coronavirus.

 

En tots els països s'estan produint rebrots

Cuca Gamarra, diputada del PP, li ha retret al ministre Illa que estigui «donant l'esquena» a virus i cometent «els mateixos errors» que en els mesos més durs de la pandèmia.

 

El ministre ha comentat que en tots els països que han aconseguit contenir la transmissió de virus s'estan produint brots: «Ja sabíem que en tots els països on s'ha controlat la pandèmia s'experimenten brots. No cal tenir por al virus, però no s'ha de perdre-li el respecte», ha sentenciat el ministre de Sanitat.

 

No obstant això, la diputada popular ha titllat la gestió d'Illa d'«incompetent» i ha criticat que el govern hagi «perdut el respecte» als espanyols per «no garantir-los» mesures eficaces. «Fa temps que va dimitir d'afrontar les seves responsabilitats», li ha retret Gamarra a Salvador Illa.

Sobre l'Autor

Julia Navarro

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.