Societat

Preocupant: Més de la meitat de les infermeres es planteja abandonar la professió

Marta Romera
  • octubre 6, 2022
  • 2 min read
Preocupant: Més de la meitat de les infermeres es planteja abandonar la professió

El 52% de les infermeres de l’Atenció Primària de Catalunya s’han plantejat abandonar l’àmbit sanitari, segons una enquesta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). A més, també segons aquest estudi, un 80% de les infermeres creu que la situació de l’Atenció Primària no millorarà en els anys vinents. En el mateix sentit, un 64% de les enquestades es mostra estressada (25%), desanimada (18%), frustrada (11%) o cremada (9%).

 

Un 35,2% ha necessitat ajuda professional per millorar el seu estat anímic, i d’aquestes, un 26,4% s’ha hagut de medicar i un 20% ha demanat la baixa laboral. L’enquesta l’han respost 125 infermeres de l’Atenció Primària de les 5.000 que hi ha al territori segons el Col·legi d’Infermeria.

Amb relació a les preocupacions laborals, es va preguntar sobre diferents aspectes, com per exemple la conciliació familiar, que preocupa bastant i molt al 44,8% de les infermeres, o l’estabilitat laboral, que suscita preocupació al 32,8% de les enquestades.

 

Un 84,7% es mostra preocupada per un augment de la càrrega de treball, i un 71%, per les condicions laborals.

 

La combinació entre treball presencial i la teleconsulta (que s’utilitza molt més que abans de la pandèmia) també preocupa les infermeres d’Atenció Primària. De fet, a un 19,2% els inquieta bastant i a un 20%, molt. Tenir una bona relació laboral amb la resta de companyes d’equip preocupa al 43,5% de les infermeres, i a un 40,3% els fa por patir dificultats pel treball en equip.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *