‘Alcarràs’ marxa amb les mans buides dels Premis Goya

Tot i la ratxa de guardons aconseguida en les últimes setmanes, el film ‘Alcarràs ha marxat dels Premis Goya amb les mans buides.

‘As bestas’, el thriller rural de Rodrigo Sorogoyen, ha regnat als Premis Goya imposant-se en les principals categories: la de millor pel·lícula, director, actor protagonista per Denis Ménochet, actor de repartiment per Luis Zahera, guió original, so, direcció de fotografia, muntatge i música original. El relat sobre la maternitat de la debutant Alauda Ruiz de Azúa, ‘Cinco lobitos’, ha recollit tres dels grans guardons de la nit, el de millor actriu protagonista per Laia Costa, el de repartiment per Susi Sánchez i el de millor direcció novell. ‘Modelo 77’ s’ha fet un lloc en les categories tècniques amb cinc estatuetes. 

La nit del cinema espanyol ha certificat l’èxit de l’aclamada coproducció catalana ‘As bestas’, que ha començat la nit per la porta gran enduent-se el primer dels Goya, el de millor actor de repartiment per Luis Zahera. El guardó ha funcionat com a talismà i el film no ha deixat de sumar premis durant la nit, imposant-se així en totes les categories en les quals competia amb ‘Alcarràs’. En recollir l’estatueta, Sorogoyen ha mostrat el suport als habitants del poble en el que s’ha rodat el film, que lluiten cada dia, i ha proclamat: «Energia eòlica sí, però no així».

La cinta de Carla Simón, amb una meteòrica cursa internacional iniciada fa just un any l’Os d’Or a la Berlinale, no ha pogut tancar el cercle i ha marxat de la cerimònia sense emportar-se cap dels onze guardons als quals aspirava, malgrat que la mateixa Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya la va proposar com a candidata pels Oscars.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un altre dels films que aspirava a més guardons, ‘Cinco lobitos’, sí que ha fet bons els pronòstics i ha brillat amb llum pròpia. En un dels discursos més reivindicatius de la vetllada, l’actriu Susi Sánchez ha convidat els homes a sumar esforços per ampliar els horitzons de les dones en el sector: «Necessitem obrir més portes però no ho podem fer soles. Som només la meitat, l’altra meitat sou vosaltres, companys. Això no s’ha de convertir en una lluita per la igualtat, estem junts en aquesta societat», ha proclamat.

De la seva banda, Laia Costa ha dedicat el premi a la seva filla, que com moltes altres, assumeix «resignadament l’absència» mentre treballa i ha destacat que molta gent, durant el «viatge de la pel·lícula», se’ls hagi acostat dient que han hagut de trucar als familiars propers. «Tant de bo que els premi serveixi perquè aquestes trucades es facin», ha conclòs.

‘Modelo 77, d’Alberto Rodríguez, ha copat bona part dels reconeixements tècnics, amb les estatuetes a millor maquillatge i fotografia, efectes especials, direcció d’art, disseny de vestuari i direcció de producció.