Premien la primera cervesa verda del món elaborada a Lleida

Imatge de la cervesa d'oli d'oliva lleidatana premiada

La primera cervesa verda del món, elaborada a Lleida, obté el Premi a la Innovació 2020 de l'ESAO | LleidaDiari.cat

Oliba Green Beer, la primera cervesa verda d'oliva del món, elaborada a Lleida, ha obtingut el Premi a la Innovació 2020 atorgat per ESAO, l'Escola Superior de l'Oli d'Oliva. La recepta d'aquesta cervesa única inclou 7 varietats d'olives autòctones del Pallars Jussà (Lleida), en els contraforts dels Pirineus.

 

«La Innovació és el motor del canvi i el desenvolupament en qualsevol sector», afirma Susana Romera, Directora Tècnica d'ESAO. «Per a l'oli d'oliva és important que les empreses arrisquin i intentin sorprendre el consumidor. Oliba Green Beer té un gran potencial atès que la cervesa és una de les begudes més consumides al món i, col·lateralment, al ser d'oliva, es veurà relacionada amb el sector oleícola. En ESAO donarem suport a tots aquells que vulguin arriscar amb les seves innovacions en qualsevol derivat de l'olivar. Estem en moments d'incertesa econòmica en l'àmbit mundial. Els projectes i les apostes empresarials en 2020 són especialment benvingudes en la categoria d'Innovació dels ESAO Awards», continua Romera.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

El projecte d'Oliba Green Beer està lligat al territori on es cultiva l'oliva

El projecte d'Oliba Green Beer està lligat al territori on es cultiva l'oliva de la seva recepta i a tot un projecte de posada en valor d'aquest lloc: Pallars Jussà. «OLIBA Green Beer dona continuïtat a un projecte de revalorització de l'entorn, que va començar amb els olis d'oliva verge extra verds ERM i que ha suposat un autèntic revulsiu en una zona tradicionalment agrícola amb molta despoblació i falta de relleu generacional en les pràctiques del camp», afirma Iván Caelles, CEO d'ERM i responsable d'aquesta iniciativa.

 

El projecte, a més, porta implícit un compromís social; en aquest cas, s'ha etiquetat una partida en braille en col·laboració amb l'ONCE perquè les persones amb discapacitat puguin llegir l'etiquetatge i la FUNDACIÓN PRIVADA ILERSIS, que dóna treball a persones amb discapacitat intel·lectual, és l'encarregada de muntar i encaixar el seu embalatge.

 

La cerimònia oficial d'entrega d'aquests premis serà l'11 de setembre

«Des d'ESAO esperem que aquest Premi a la Innovació ajudi a desenvolupar el projecte d'Oliba Green Beer i, així mateix, que incentivi a altres persones a desenvolupar aquelles idees que promouen un desenvolupament sostenible i un impuls del sector de l'oli d'oliva», conclou Marta González, Directora Executiva d'ESAO.

 

La cerimònia oficial d'entrega d'aquests premis serà l'11 de setembre en l'emblemàtic edifici Veles e Vents de València. Dita cerimònia, en la que participaran diverses personalitats, segons apunten des d'ESAO, inclourà, a més, una conferència sobre l'aprofitament de subproductes en l'olivar, així com un espai perquè es puguin tastar els olis guanyadors. La Cerimònia està patrocinada per ABorrell, empresa de maquinària per a l'oliva i fruites similars.