Sense Categoria

Tres candidatures opten al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021

LleidaDiari
  • agost 12, 2022
  • 5 min read
Tres candidatures opten al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut tres candidatures per al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021. Les propostes presentades que poden optar al guardó són el Centre d’Atenció Primària (CAP) de les Borges, l’activista octogenària Trini Boldú Sans i el Col·legi Mare de Déu de Montserrat ‘Els Frares’ que al 2020 va complir el seu centenari. Com a novetat d’enguany, l’acte de lliurament del premi es farà el divendres 2 de setembre en el marc de la Festa Major i no en dissabte com s’havia fet fins ara just abans de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

El consistori de la capital de les Garrigues ha tancat aquest dimecres la recepció de candidatures a l’Olivera d’Or i se n’han rebut tres. L’Associació Amics del Terrall ha proposat la candidatura del CAP de les Borges, incloent el seu personal sanitari, administratiu i auxiliar, ja que durant els dos anys de la Covid-19, «han demostrat perseverança i dedicació de tot el seu personal», segons els impulsors d’aquesta candidatura. Durant el primer període letal de la pandèmia, van mantenir una lluita constant, posant en perill el personal, sense disposar de mitjans adequats. Un cop superada la fase més dura, vingué el període de vacunació, que no només es va distribuir entre la població de les Borges, sinó també atenent in situ a les poblacions que coordina, per tal que no quedés ningú sense vacunar.

 

La candidatura de Trini Boldú Sans ha estat proposada pel Grup de Dones ex alumnes de l’Escola Nacional, i les entitats Agrupació Sardanista, Creu Roja, Associació de Dones la Rosada, Parròquia de l’Assumpció de Maria, i Associació Ateneu Popular Garriguenc. Per a les entitats que proposen la candidatura de Boldú Sans, «és un referent a les Borges, als seus 80 anys segueix essent un referent per a la capital de les Garrigues». És una dona sempre animada i disposada a col·laborar pel bé de tots, lluitadora per aconseguir una millor convivència, ha participat de manera altruista en diferents activitats de la nostra ciutat, com és, fent un vídeo en defensa dels nostres padrins i padrines, accions per reivindicar el feminisme, ha participat en la campanya ‘Posem-nos la mascareta’, col·laboració en el programa ‘Pop Up Xef’ de TV3. És també una persona compromesa amb les tradicions, ensenyant a la població l’el·laboració d’orelletes i format part de forma activa de l’Associació de Dones la Rosada, sent la primera sòcia.

 

Finalment, les entitats Orfeó Terrall i la Revista Terrall han proposat al Col·legi Montserrat, «per haver estat durant més de 100 anys ensenyant i formant a milers de borgencs i garriguencs, i també des de fa uns quants anys a borgenques i garriguenques, en un model educatiu d’estimació al nostre país, de fidelitat a les nostres arrels culturals i lingüístiques i de transmissió dels valors cristians». El Col·legi Montserrat sempre ha obert les portes a tots els que han necessitat un espai, un recolzament o un impuls per a poder desenvolupar tasques i actes culturals, o també d’esbarjo i formació per a nens i joves. Sense aquests 100 anys de trajectòria d’Els Frares no hi hagués hagut el Ball de bastons, no haguessin existit el Club Infantil ni el grup d’Esplai Apassomi ni el ‘Free’, que aquest any han celebrat els 40 anys de la seva creació, ni les primeres colles sardanistes que van participar en concursos. Les Borges no hagués estat l’any 1980 la «Ciutat Pubilla Universal de la Sardana» i l’Agrupació Sardanista no hagués desenvolupat tot el gran ventall d’actes i esdeveniments sardanistes que s’han dut a terme i que encara continuen.

 

Imatge d'arxiu d'una jornada de Festa Major a les Borges Blanques.

Imatge d'arxiu d'una jornada de Festa Major a les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

 

Veredicte i canvis en el lliurament

Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, aquestes es presentaran als membres del tribunal que duran a terme la resolució i decisió del premi en el marc d’una reunió que tindrà lloc el 18 d’agost. Pel que fa a l’acte del lliurament de l’Olivera d’Or, la novetat d’enguany és que no es farà en dissabte just abans de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges gegants en el marc de la Festa Major sinó que es celebrarà en divendres, en concret, el pròxim 2 de setembre a la tarda.

 

El guardó Olivera d’Or és un quadre amb una olivera daurada i té com a objectiu la distinció a les persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l’activitat humana i que sigui de caire positiu per a la ciutat borgenca.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *