Sense Categoria

Adeu als punts extra per als celíacs i fills d’exalumnes en les preinscripcions

Avatar
  • octubre 30, 2018
  • 3 min read

Ensenyament vol modificar el sistema de preinscripcions escolars | CatalunyaDiari.cat

 

El pròxim curs escolar arribarà ple de canvis. Primer, amb l'actualització del model lingüístic amb el qual el departament d'Ensenyament pretén apostar més clarament pel plurilingüisme i la interculturalitat. Una decisió que ha generat un gran debat social i polític, davant el temor que els canvis puguin reduir la presència del català als centres d'ensenyament, en detriment d'altres. Ara, totes les mirades estan posades sobre les preinscripcions escolars, i és que el Govern vol incloure alguns canvis pel que fa a l'assignació de punts. 

 

El Govern vol modificar els barems d'accés per guanyar en igualtat

En concret, la Generalitat vol modificar el decret segons el qual, fins ara, aquelles famílies amb fills celíacs o amb malalties cròniques digestives obtenien deu punts de més que la resta a l'hora d'escollir un centre. A més, si la proposta aconsegueix tirar endavant, els alumnes que siguin fills o germans d'exalumnes del centre tampoc obtindran els cinc punts extra, que sí que es mantindran per als germans que estiguin cursant actualment en el centre. 

 

Segons ha explicat la portaveu de l'executiu català, Elsa Artadi, el Consell Executiu ha decidit posar novament en marxa el procés de modificació dels barems, que es va haver d'aturar amb l'aplicació de l'article 155. Segons Artadi, pel que fa als nens celíacs «s'ha tingut en compte que ara mateixos els menjadors ja inclouen menús especials». 

 

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, al costat del conseller Chakir el Homrani

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, al costat del conseller Chakir el Homrani | cedida

 

Sobre el segon grup de pares afectats, la portaveu del Govern ha assenyalat que «l'escolarització ha de ser equilibrada», i que l'eliminació d'aquests punts complementaris ajudaran a afavorir «la igualtat i l'equitat d'accés».

 

L'actualització del model lingüístic, a debat

Els plans del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, d'actualitzar l'actual model lingüístic per adaptar-se a les «necessitats de cada alumne» van generar un important debat polític. En aquest sentit, el passat 27 d'octubre, Bargalló va reclamar debatre obertament sobre el model d'interculturalitat a les escoles catalanes, per tal de poder «prendre decisions». Uns dies abans, va negar que els canvis posin en perill la immersió lingüística a Catalunya i va insistir que, tot el contrari, la «solidifiquen». 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *