El propòsit del PP a Lleida pel 2023: Doblar regidors a la Paeria

El Partir Popular (PP) confia obtenir, com a mínim, quatre regidors a l’Ajuntament de Lleida en les municipals del 2023, respecte als dos actuals. Els populars es postulen com el «vot útil» per aglutinar el vot del «centredreta» i fer fora de la Paeria «el govern dels tristos d’ERC i JxCat». El portaveu a la Paeria, Xavier Palau, es mostra convençut que el PP tindrà la clau del pròxim govern municipal. En aquest sentit, la formació s’obre a sumar una majoria alternativa i assegura que un possible acord amb el PSC passarà només perquè els populars tinguin responsabilitats en el pròxim govern de la Paeria. Palau defensa que el del PP «és el projecte del seny lleidatà» i prioritza la seguretat, la neteja i rebaixar els impostos municipals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El PP confia que «tindrà la clau» del pròxim govern de la Paeria de Lleida, després de les eleccions municipals del 2023. En aquest sentit, els populars volen aglutinar el votant del «centredreta» i, en aquest sentit, es postulen com el «vol útil» davant de «partits que ara tenen representació i no repetiran» i d’altres «que ara no són a la Paeria i no hi entraran», segons ha dit el portaveu dels populars a la Paeria i candidat a les municipals del 2023, Xavier Palau. Tot i això, ha deixat clar que «el rival del PP en les pròximes municipals és el govern dels tristos d’ERC i JxCat».

 

«No es pot malbaratar el vot a forces que no tindran representació i que seran vots que aniran a apuntalar el projecte de Pueyo i Postius a la Paeria», ha afirmat. A la vegada, Palau ha assegurat que «el vot per al PP no anirà a Pueyo ni Larrosa», als que considera «els braços executors d’Aragonès i Sánchez a Lleida». «Lleida no pot ser una sucursal de Barcelona i de Madrid», ha asseverat el portaveu municipal i també president del PP de Lleida durant l’esmorzar de Nadal amb els mitjans de comunicació.

 

Xavier Palau considera que en les pròximes municipals els lleidatans hauran de triar entre si opten per la «decadència» i que «Lleida encara sigui una sucursal d’ERC» o bé «pel futur i per un projecte d’apoderament, optimisme i il·lusió que representa el PP». «Cal un canvi real i assenyat», ha asseverat. 

En aquest sentit, la formació s’obre a sumar una majoria alternativa a l’actual govern municipal, d’ERC i JxCat, però Palau ja ha deixat clar al PSC que qualsevol acord amb el PP passa perquè els populars tinguin responsabilitats de govern a la Paeria. «Volem governar per gestionar», ha assenyalat l’actual portaveu i el candidat del PP a la Paeria el 2023. Palau també s’ha referit a l’abstenció dels socialistes al pressupost municipals per al 2023. «No es pot estar tres anys criticant la gestió del govern i l’any previ de les eleccions pactar amb ells», ha afirmat. «El PSC ha blanquejat la mala gestió de Pueyo i Postius», ha sentenciat.

Amb vista a les municipals, els populars es fixen com a principals prioritats millorar la seguretat, la fiscalitat i la neteja a la capital del Segrià, les problemàtiques que més preocupen als lleidatans, segons ha dit Palau. En l’àmbit de la seguretat, el PP es compromet a lluitar contra les ocupacions il·legals, mentre que en l’aspecte econòmic aposta per rebaixar els impostos municipals com ara l’IBI, l’IAE i l’ICIO i bonificacions per a autònoms i emprenedors.

 

Palau ha destacat que, des de l’arribada al Partit Popular de Lleida el juny del 2018, el partit ha sumat 258 nous militants a la demarcació, la majoria a Lleida i Mollerussa. «Som un projecte revolucionari que atreu els joves, descontents i preocupats pel futur de Lleida», ha destacat el president del PP de Lleida. La formació preveu presentar el 2023 més de 60 llistes arreu les comarques lleidatanes.