Sense Categoria

El PP insta a la Paeria a millorar la il·luminació del Centre Històric

Avatar
  • agost 30, 2018
  • 3 min read

Imatge del barri | LleidaDiari.cat

 

El regidor i Portaveu del PP, Joan Vilella, ha denunciat aquest dijous la manca d’il·lumació que pateixen diverses zones del Centre Històric de Lleida, «fins el punt que hi ha carrers on la foscor a la nit és extrema i fa por transitar-hi». Vilella considera que la il·luminació del conjunt del Barri Antic és molt deficient i ha denunciat que a la zona d’aparcament que comunica el carrer Tallada amb la Plaça del Dipòsit no hi ha ni un sol punt de llum, «un fet que provoca que a la nit la foscor sigui total i crea un clima d’inseguretat pels veïns i visitants».

Imatge de la plaça del Dipòsit a les fosques

Imatge de la plaça del Dipòsit a les fosques | LleidaDiari.cat

 

 

En aquest sentit, Joan Vilella insta a la Paeria a no escatimar esforços i millorar de manera immediata la il·luminació dels carrers del Centre Històric, i ha afegit que aquesta demanda no es tan sols del Grup del PP sinó també de les entitats veïnals del barri. Finalment, Vilella també creu necessari que cal incrementar la neteja del Barri Antic i ha manifestat que des del Grup del PP presentaran una iniciativa perquè l’Ajuntament de Lleida executi totes les actuacions que siguin necessàries «per incrementar la seguretat i evitar les actituds incíviques que actualment tenen atemorits i desesperats als veïns del Centre Històric de Lleida».

 

També van demanar millores al camp de l'AEM

El passat mes de maig, en aquest cas el grup municipal del PDeCAT i Unió, va exigir a la Paeria la millora de la il·luminació del camp de futbol de l'AEM, al barri del Secà de Sant Pere. En aquest sentit, el 27 de març es va emetre un decret d'alcaldia aprovant el pressupost del projecte de millora de l'enllumenat per un valor de 49.758,35 euros. Malgrat això, el PDeCAT reclama a la Paeria que sol·liciti un certificat a la Federació Catalana de Futbol on s'especifiqui la potència mínima reglamentària que han de tenir els focus a Segona Nacional, tenint en compte que ha de permetre que es facin retransmissions televisives.

 

D'altra banda, el grup també ha recollit la preocupació dels dirigents de l'AEM per diverses mancances i falta de revisions a les seves instal·lacions. Per exemple, les calderes de gas situades al magatzem del club no compleixen amb la normativa i estan en un lloc de pas per on accedeixen els jugadors i jugadores del club, cosa que suposa un perill potencial per a tots ells. La il·luminació d'aquest magatzem també és deficient. Els directius també es queixen pel precari estat de manteniment de la il·luminació a les oficines i del conjunt de la instal·lació elèctrica.

 

Per tot plegat, la proposta de resolució demana que es faci una inspecció i el pertinent informe de l'estat de manteniment tant de les calderes de gas, com de la instal·lació elèctrica en el termini màxim d'un mes, i que es procedeixi a la legalització i regulació del manteniment d'aquestes instal·lacions d'acord amb el resultat obtingut d'aquestes actuacions. El portaveu del grup, Paco Cerdà, destaca que la iniciativa es fa «per donar resposta a la preocupació de la directiva de l'AEM». «Creiem que cal fer un esforç perquè el nou enllumenat compleixi amb el que exigeix la Federació i que es tingui una cura especial amb el manteniment de les instal·lacions».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *