El PP demana una brigada de neteja «d’acció immediata» a Lleida

Imatge de contenidros a Lleida

Imatge de contenidros a Lleida | LleidaDiari.cat

 

El regidor i portaveu del PP, Joan Vilella, ha instat aquest dimecres a l'equip de Govern de la Paeria a crear una brigada d'acció immediata «amb la finalitat de solucionar i donar una resposta ràpida als problemes de manteniment i neteja que pateix la ciutat de Lleida i que perjudiquen i provoquen malestar als veïns». Vilella ha recordat que fa uns anys a l'Ajuntament de Lleida ja existia una brigada d'aquestes característiques amb un regidor responsable del seu correcte funcionament, i ha remarcat que «donada la deficient situació que presenta la ciutat en molts aspectes, com el manteniment del mobiliari urbà i dels jardins, de les voreres i, inclòs, de la neteja viària, es fa necessari la creació d'aquest servei que doni resposta, d'una vegada per totes, a aquests problemes que pateix la ciutat».

 

Joan Vilella també ha posat com a exemple de la necessitat de posar en marxa aquest servei, l'acumulació de deixalles al costat dels contenidors durant els caps de setmana sense que ningú se'n preocupi i ha afegit que aquest fet «dona una molt mala imatge de la ciutat i provoca males olors i condicions clares d'insalubritat». Finalment, Vilella ha remarcat que, en aquest sentit, ja fa mesos que al Grup Municipal del PP arriben queixes de veïns de diferents zones de Lleida, i considera que «és necessari que l'Ajuntament doni una resposta a aquests veïns i busqui una solució a aquests problemes que implicaria habilitar aquesta brigada d'acció immediata».

Més imatges de contenidors a Lleida

Més imatges de contenidors a Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

Per la seva banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria ha presentat una proposta a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat del mes de setembre de 2018 demanant que es faci una revisió de les 323 fonts d'aigua públiques de Lleida, l'Horta, Sucs i Raimat al mes de juny, abans de començar el període estival. L'objectiu és garantir el correcte funcionament de les fonts en l'època de més necessitat, després que s'hagin detectat diverses fonts avariades aquest estiu.

 

Segons ha pogut saber ERC-Avancem, el servei de manteniment de la concessionària Aqualia realitza dues revisions anuals, una al novembre i l'altra a la primavera, bàsicament per tancar i obrir algunes fonts per tal d'evitar que es malmetin per les gelades. El portaveu d'ERC-Avancem, Josep Maria Baiget, assegura que «dues revisions a l'any són insuficients, com avalen les queixes de la ciutadania, i per això demanem que s'incrementin per garantir un dret bàsic com és el dret a l'aigua potable i gratuïta. Caldria fer una revisió preventiva abans de començar la temporada de calor, al mes de juny».

 

Baiget destaca que «arran dels avisos de la ciutadania majoritàriament, tenim constància que s'han rebut 134 avisos per mal funcionament de les fonts entre la primavera i l'estiu, de manera que més del 40% de les fonts no han funcionat correctament». Els republicans també demanen més celeritat en la resolució de les avaries. En concret, es proposa que, en un màxim de 72 hores des de l'entrada d'una incidència, aquesta sigui atesa i resolta per l'empresa concessionària. D'altra banda, reclama que es faci un estudi i revisió de les fonts sense aixeta per tal de valorar la seva instal·lació a fi i efecte de millorar l'estalvi d'aigua.