El Postureig de Lleida inicia el compte enrere per l’Aplec del Caragol

No hi ha res com la il·lusió, i d'il·lusió perquè arribi l'Aplec del Caragol en viu molt el Postureig de Lleida. Tant que fa uns dies fa publicar a les seves xarxes socials la seva particular forma d'avisar als lleidatans que només quedaven 27 dies perquè donés el tret de sortida una de les festes més esperades de la ciutat.

 

Concretament, el Postureig es va dirigir fins a un semàfor de la Rambla Ferran i va esperar que el comptador que indica el temps que li queda als vianants per creuar coincidís amb el 27. Ja amb la imatge aconseguida, l'estimat personatge lleidatà va publicar la fotografia i la va acompanyar amb el text següent: «La Paellería de Lleida actualitza els semàfors de la ciutat perquè indiquin quants dies falten per l'Aplec del Caragol, tot un detall!».

 

I és que són tantes les ganes que tenen els lleidatans de que arribi el darrer cap de setmana de maig i primer de juny que a tot arreu veuen senyals. Fins al moment, no obstant això, encara s'han d'aguantar unes setmanes perquè tota la ciutat s'impregni de festa, gastronomia i alegria, molta alegria.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La Fecoll acull una exposició del concurs de Cartells del XL Aplec del Caragol

La sala Manolo Calpe, a la seu de la Fecoll, acull una exposició amb totes les obres que es van presentar al Concurs de Cartells del XL Aplec del Caragol de Lleida. La mostra, que estarà oberta al públic durant el mes de maig, inclou l'obra guanyadora de la lleidatana Ares Juclà i que és la imatge de l'Aplec 2019.

 

La creació de Juclà porta per títol 'Aplegats' i està clarament inspirada en els caragols, l'element principal de la festa. La il·lustradora ha ressaltat la unió entre les colles dibuixant caragols enganxats fent pinya com fan els collistes durant la festa i, a més, ha incorporat icones de la ciutat com la Seu Vella, Indívil i Mandoni o l'Horta que té un paper destacat en el cartell.

 

La mostra està formada per un total de vint obres d'autors de procedència diversa, tot i que majoritàriament han estat els creadors lleidatans els que han aportat més obres. A més, hi ha cartells realitzats des d'Ucraïna, Cartagena, Vitòria, Cambrils i Barcelona.