El Postureig de Lleida demana ajuda per trobar una nova nau per a Ilersis

La nau d'Ilersis calcinada

La nau d'Ilersis calcinada | LleidaDiari.cat

 

El Postureig de Lleida ha tornat a demostrar la seva faceta més solidària després d'una publicació a les xarxes socials on demana ajuda a la Fundació Ilersis després de l'incendi que va cremar completament la seva nau al Polígon Industrial el Segre de Lleida. Cal recordar que els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de foc cap a dos quarts de dues de la matinada de diumenge i fins al lloc es van desplaçar fins a disset dotacions d'aquest cos. Cap a dos quarts d'onze del matí es va donar el foc per controlat, amb tot, al lloc encata es van quedar diverses dotacions remullant la zona. Segons els Bombers, la nau, d'uns 2.500 metres quadrats, va quedar completament afectada, el sostre es va esfondrar i les flames van afectar maquinària, material de cartó i embalatge.

Imatge de l'interior de la nau

Imatge de l'interior de la nau | LleidaDiari.cat

 

 

La nau pertany a la Fundació Shalom, que dóna feina a persones que tenen alguna discapacitat. Segons ha explicat el mateix Postureig de Lleida, una vegada es va assabentar de la dimensió del problema va decidir trucar per si «podia ajudar en alguna cosa». En aquest sentit, el Postureig va poder parlar amb la Teresa, la seva directora. «M'ha dit que el més important és trobar una nau de 2000 o 3000 metres quadrats, sobretot perquè les 40 persones que hi treballaven puguin recuperar l'activitat. Són persones amb discapacitat que ara pensen que han perdut la feina».

 

Una crida per a poder trobar una nova nau per a Shalom

Per aquest motiu, afirma, «faig una crida perquè trobem un espai perquè aquestes persones puguin tornar a la normalitat. També hem parlat de fer més coses per ajudar-los, però el de la nau seria el immediat». Finalment, acaba el seu missatge demanant que si algú sap d'algun lloc, «poseu-vos en contacte amb mi o amb Ilersis, al 973 22 17 88 o a info@ilersis.org». De la mateixa manera, la Fundació privada Ilersis va fer una crida aquest dilluns per trobar una nova nau industrial que els permeti recuperar l'activitat laboral i donar resposta com més aviat millor a la gran quantitat d'encàrrecs de clients.

La nau d'Ilersis des de fora

La nau d'Ilersis des de fora | LleidaDiari.cat

 

 

Els seus responsables van visitar les instal·lacions del centre de treball especial ubicat al polígon el Segre que ha quedat calcinat per un incendi del qual se'n desconeixen les causes. El president de la Fundació, Antoni Siurana, va lamentar que a l'interior de la nau hi havia maquinària i «equipament específic» per al treball de les persones amb discapacitat que hi feien feina. A més a més l'incendi ha passat en un moment en què s'estava treballant intensament en la confecció dels lots de Nadal. La Fundació ha hagut de donar «vacances forçades» a una desena dels quaranta treballadors.