Sense Categoria

Postius tanca la porta a Ros a l’hora de tancar acords estables

LleidaDiari
  • juliol 13, 2015
  • 4 min read
Postius tanca la porta a Ros a l’hora de tancar acords estables

Postius tanca la porta a Ros a l’hora de tancar acords estables| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

El portaveu de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha lamentat aquest dilluns el fet que el Partit Socialista de la ciutat “s’ha venut la llengua pròpia de la Paeria per aconseguir que el cartipàs municipal inclogui tres càrrecs eventuals més dels que proposava l’oposició, sous de tinent d’alcalde per a sis regidors de govern i l’ús sense restriccions del vehicle oficial”.

Postius ha xifrat en 800.000 euros el cost pels propers 4 anys en concepte de sous per aquests tres càrrecs eventuals pactats entre el PSC i Ciutadans.
 
El portaveu convergent, acompanyat de la resta de regidors, ha valorat positivament que el cartipàs municipal reculli la majoria d’esmenes pactades amb 5 grups de l’oposició. Així, l’organigrama municipal recull les propostes en clau de transparència, participació, creació de la Comissió de l’Horta, publicació de la informació i canvis en la Mesa de Contractació, llevat d’aquelles esmenes de caràcter econòmic i de fiscalització del vehicle oficial.
 
Davant del pacte entre el PSC i Ciutadans, Postius ha revelat que CiU va tantejar Ros in extremis per intentar obrir la porta a una renegociació de les seves demandes si ell es posicionava al costat del país en el procés i en favor de la llengua. “Ros s’hi va negar”, ha afirmat, subratllant que el paer en cap “ha tingut sempre la possibilitat de virar cap a Espanya o cap a Catalunya i, finalment s’ha decantat cap a l’estat espanyol”. En aquest sentit, Postius ha afegit: “Per tant, exigim a l’alcalde de Lleida a no culpar CiU per justificar un acord espanyolista com el que ha acabat signant i que suposa un retrocés sense precedents en detriment de la llengua catalana, atès que l’acord pactat amb Ciutadans contempla el bilingüisme a la Paeria”.
 
Així mateix,  Postius ha anunciat la impossibilitat de tancar acords estables amb l’equip de govern “si Ros no fa un pas enrere en matèria lingüística després d’haver traspassat totes les línies vermelles imaginables obrint un conflicte pel tema de la llengua, inexistent fins ara a la nostra ciutat”. El Grup Municipal de CiU anima la ciutadania de Lleida a manifestar-se en favor de la llengua catalana i del seu ús a l’Ajuntament de Lleida en la concentració prevista per aquest dimarts dia 14 de juliol organitzada per l’ANC, Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.
 
La llengua, a canvi de càrrecs i privilegis
D’altra banda, Postius ha recordat que “ja fa mesos que vam deixar clar que mai pactaríem amb algú que està investigat per Fiscalia Anticorrupció i que pot ser finalment imputat”. Aquesta premissa cobra més sentit encara “quan es detecta la lleugeresa dels principis i valors d’algú que és capaç de vendre’s la seva llengua a canvi de mantenir uns càrrecs i privilegis”.
 
Alhora, Toni Postius ha insistit en què a hores d’ara, l’alcalde de Lleida segueix sense fer pública, tal i com es va comprometre en el ple de l’abril, la informació addicional requerida per Fiscalia Anticorrupció en relació als desplaçaments fora de Lleida i les dietes de l’equip de govern fora de la ciutat, després que des de la Paeria s’haguessin lliurat, en un primer moment, les factures sol·licitades.
 
El Grup Municipal de CiU a la Paeria porta molt temps preguntant a Ros els detalls de la investigació endegada Fiscalia Anticorrupció i reclamant que es faci pública la documentació requerida per aquests ens, sense que s’hagi donat a conèixer res encara. La formació convergent lamenta l’opacitat continuada sobre aquest tema i la reiterada voluntat de l’alcalde d’amagar les coses a la ciutadania.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *