Edició 2021

Postius proposa crear un centre de referència de l’FP a Lleida per formar joves tècnics qualificats

  • febrer 17, 2015
  • 3 min read
Postius proposa crear un centre de referència de l’FP a Lleida per formar joves tècnics qualificats
Postius proposa crear un centre de referència de l’FP a Lleida per formar joves tècnics qualificats

Postius proposa crear un centre de referència de l’FP a Lleida per formar joves tècnics qualificats| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

 

El candidat de CiU per Lleida, Toni Postius, ha posat damunt la taula la necessitat de posar l’accent en la promoció de la Formació Professional (FP) entre els joves de Lleida per garantir la seva inserció en el mercat de treball. En aquest sentit, proposa la creació d’un centre de referència de l’FP a Lleida amb l’objectiu de formar tècnics qualificats per donar sortida a les demandes que registren les empreses de Lleida, especialment en la vessant industrial, amb l’objectiu de créixer sota els principis d’excel·lència i eficàcia, com apunta la nova Llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya.

“Caldria unir esforços amb el Departament d’Ensenyament i tirar endavant la creació d’un centre de Formació Professional integral per formar joves tècnics qualificats i proporcionar la mà d’obra amb el perfil que realment necessiten les empreses de la nostra ciutat”, ha concretat Postius.
 
Una altra proposta que contempla l’alcaldable de CiU a Lleida en matèria de formació per a joves seria la creació d’una xarxa d’empreses que, mitjançant mesures que estiguin a l’abast de les competències municipals, fomentessin la contractació de joves altament qualificats: “Proposo crear una xarxa d’empreses que estiguin disposades a fomentar la contractació de joves preparats i altament qualificats i que, en contrapartida, puguin gaudir de mesures que siguin de competència municipal, com ara la rebaixa d’impostos o beneficis fiscals”. Per a Postiu, la Formació Professional “ha d'esdevenir el recurs formatiu més atractiu per als joves, i no tan joves, que volen construir un futur laboral que respongui a les expectatives personal i professionals”. 
 
Lleida compta amb una gran diversitat d'oferta que permet que, juntament a l'oferta tradicional del batxillerat, hi hagi un creixent interès per una formació amb futur i inserció laboral, en molts casos, garantida. Segons Postius, “ara cal avançar per la qualitat i la creació de sinèrgies que impulsin la potència de l’FP, tot incrementant l'oferta de formació ocupacional de la nostra ciutat, tant per a joves com per a adults, i per a aquells col·lectius que no poden accedir a la formació reglada”, ha argumentat el candidat de CiU per Lleida.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.