Sense Categoria

Postius impulsarà una Auditoria ciutadana per garantir la transparència a la Paeria

LleidaDiari
  • març 21, 2015
  • 3 min read
Postius impulsarà una Auditoria ciutadana per garantir la transparència a la Paeria

Postius impulsarà una Auditoria ciutadana per garantir la transparència a la Paeria| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

El candidat per CiU a l’alcaldia de Lleida, Toni Postius, ha explicat aquest dissabte que crearà una Auditoria ciutadana per garantir la transparència i la gestió eficient i aportar als lleidatans una administració solvent. Aquesta mesura de control que exercirà la ciutadania permetrà la fiscalització dels comptes públics. Anualment tots els ciutadans de més de 18 anys, domiciliats a Lleida i que s’inscriguin en el programa podran, per sorteig i en nombre de 20, revisar les justificacions de les despeses municipals.

Postius ha concretat que “aquesta mesura contribuirà a la millora de la qualitat democràtica en un àmbit, els comptes, que han de ser públics, transparents i fiscalitzats pels primers interessants i afectats: els lleidatans i lleidatanes”. En aquest sentit, ha explicat que “la Paeria no només passa per tenir una administració transparent i que generi confiança donant accés a la informació dels pressupostos, de la seva execució, dels contractes, dels sous, sinó també facilitant que els ciutadans s’incorporin al seguiment de l’acció de govern, i en concret a la fiscalització dels comptes públics”.
 
D’altra banda, el convergent ha subratllat que “impulsarem una nova forma de govern a la Paeria orientada a la solució dels problemes, promovent la transparència en la contractació pública a tots els nivells de l’administració, obrint les reunions de presa de decisions a tota la ciutadania i fent pública i visible tota la informació al lloc web de l’Ajuntament durant 5 anys”. Així mateix, ha manifestat que “totes les factures de la Paeria i dels organismes que en depenen seran públiques i a disposició dels ciutadans i publicarem tots els contractes i convenis de la Paeria i organismes propis. Alhora, garantirem el dret d’accés als registres públics i impulsarem l’elaboració de pressupostos participatius. Els ciutadans decidiran a què es destina la partida de millores anual seu barri”.
 
La recuperació de l’Audiència Pública com a forma de participació directa de la ciutadania sobre temes rellevants de la ciutat i potenciar el Consell de Ciutat com a agent principal de la participació a Lleida també figuren entre altres mesures de transparència que introduirà Postius. 
 
D’altra banda, ha recordat que “la responsabilitat al capdavant d’una administració ha de comportar uns compromisos de gestió, honestedat i transparència”. En aquest sentit, ha recordat que, en relació a la crisi oberta en el si de la Paeria per part de l’equip de govern, “encara queda molta informació pendent de publicació per la negativa del règim socialista a donar explicacions, emparant-se en un impediment legal inexistent”. En aquest punt, Postius ha insistit en el fet que “si no hi ha res mal fet, no hi ha res a amagar, s’ha de posar a disposició dels ciutadans tota la informació i que siguin ells mateixos qui en treguin conclusions”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *