Edició 2021

Postius impedeix el nomenament del conseller de l’Empresa Municipal d’Urbanisme

  • març 6, 2015
  • 3 min read
Postius impedeix el nomenament del conseller de l’Empresa Municipal d’Urbanisme
Postius impedeix el nomenament del conseller de l’Empresa Municipal d’Urbanisme

Postius impedeix el nomenament del conseller de l’Empresa Municipal d’Urbanisme| Redacció – Fotografia: CiU Lleida

 

L’alcaldable per CiU a Lleida, Toni Postius, ha revelat aquest divendres l’existència d’un contracte SWAP signat entre Paeria i una entitat financera per un valor de 61 milions d’euros l’any 2013 i del qual no se n’ha informat públicament a hores d’ara des de l’Ajuntament de Lleida. Per aquest motiu, ha rebutjat el nomenament de Josep Farrero com a conseller delegat de l'EMU fins que es donin les explicacions pertinents.

Postius, durant la celebració del Consell d’Administració de l’EMU en què el nomenament de Josep Farrero com a conseller delegat ha quedat rebutjat, ha demanat explicacions sobre “qui va signar aquest contracte i en quines condicions es va tancar atesos els perjudicis que pot comportar per a l’Ajuntament de Lleida”. En aquest sentit, ha concretat que “quan es va fer la novació de crèdit la tardor del 2013, CiU s’hi va oposar. És en aquest moment que Paeria signa el SWAP, fet que fa que actualment es paguin uns interessos més alts per l’endeutament que té l’EMU”.
 
Postius ha lamentat el silenci d’aquest divendres del Consell d’Administració de l’EMU en relació a la signatura d’aquest SWAP i alerta del fet que “li hagin pogut marcar un gol a la Paeria, el que suposaria un perjudici per al propi Ajuntament, tenint en compte que el SWAP és un contracte de permuta financera que, com d’altres productes bancaris, té un gran nombre de demandes davant dels tribunals amb la finalitat d’obtenir la declaració de nul·litat fonamentant-se en la manca d’informació per part de l’entitat financera”, ha precisat el candidat convergent.
 
Així mateix, ha emplaçat “a començar a fer bé les coses a l’EMU i no començar la casa per la teulada, i això passa, en primer lloc, per reconèixer la realitat de fallida tècnica en la qual es troba l’empresa i, en segon lloc, per elaborar un estudi econòmic i financer que permeti determinar les opcions menys lesives per a les arques municipals i per al propi Ajuntament”. En relació a l’informe econòmic, Postius ha recordat que, “des d’abril de 2014 reclamem conèixer el contingut d’un informe encarregat i pagat per Paeria sobre l’EMU, el qual encara no ha vist la llum”. Per tant, Postius posa com a condició conèixer en detall el SWAP i quina decisió es pren sobre el final de l’EMU abans de decidir si dóna el seu suport al nomenament de Josep Farrero com a conseller delegat de l’EMU.
 
Un cop coneguda la situació real de l’EMU, Postius planteja com a solució “o bé la declaració d’un concurs de creditors amb caràcter voluntari, o bé renegociar el crèdit o bé una dissolució”. En aquest sentit, també ha reclamat “una auditoria del deute de 71 milions i una valoració dels actius de l’EMU que tenen un valor per sobre  de mercat, com portem denunciant des de CiU des de fa anys”. Alhora, ha plantejat que la comissió de tècnics que es nomenarà per integrar l’EMU a la Paeria compti necessàriament amb representants de tots els grups municipals.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.