Postius demana una consulta per decidir el futur de les Basses i Ros tem perdre inversors

Postius demana una consulta per decidir el futur de les Basses i Ros tem perdre inversors| ACN / Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

CiU va demanar dilluns una consulta ciutadana per decidir el futur de les Basses d’Alpicat. Una mesura que per l’alcalde en funcions, Àngel Ros, podria tenir una incidència directa en la captació d’inversió per al projecte del parc dels Barrufets.

L’actual paer en cap ha remarcat que si es retiressin els inversors amb qui ja existeix “un cert nivell de compromís” la Paeria haurà de destinar entre 15 i 20 milions d’euros del seu pressupost a la rehabilitació de les Basses. Tot i això, ha afirmat que abans d’iniciar un procés participatiu sobre les Basses la Paeria vol conèixer l’opinió del Departament d’Empresa i Ocupació, que també s’ha implicat en aquest projecte.
 
Per la seva banda, el cap de llista de CiU a l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha subratllat la necessitat d’endegar una consulta ciutadana per determinar el futur del Parc de les Basses. “Defensem la participació dels lleidatans i lleidatanes en els grans temes de la ciutat i, en el cas de les Basses més que mai, tenint en compte que el projecte previst no compta amb el suport d’una majoria qualificada del proper plenari”, ha manifestat.
 
En aquest sentit, Postius argumenta que “en el darrer mandat, la proposta d’ubicar el parc dedicat als Barrufets comptava amb el suport del 75% dels regidors del ple; tanmateix, aquest recolzament serà únicament de la meitat del futur ple i, per tant, considerem que cal sumar una majoria qualificada per poder tirar-la endavant”. I afegeix: “En aquestes condicions no ens ha de fer por saber quin és el parer dels ciutadans de Lleida sobre aquesta proposta en concret, perquè, si es tracta d’una proposta sòlida, s’hi sumaran”. 
 
En aquest punt, el cap de llista convergent ha recordat que la seva formació s’ha imposat per aquest proper mandat la premissa d’assolir el màxim de suport i consens en totes les qüestions del ple, sobretot en els projectes estratègics de ciutat.
 
D’altra banda, Postius ha instat a Ros a explicar obertament “on està la inversió milionària que va anunciar durant la campanya electoral assegurant que existia per part d’un grup d’empresaris lleidatans”.