Lleida

Possible nova comissaria dels Mossos al Centre Històric de Lleida

Tània Sentís
  • octubre 13, 2022
  • 2 min read
Possible nova comissaria dels Mossos al Centre Històric de Lleida

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha plantejat que l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià pugui disposar d’una nova comissaria dels Mossos d’Esquadra. S’ubicaria al Centre Històric de la capital del Segrià, al voltant de la futura seu de la Delegació del Govern que es preveu construir als terrenys de l’antic edifici de Magisteri. 

L’actual comissaria acollirà només la Regió Policial de Ponent, mentre que la nova desenvoluparia tasques operatives de l’ABP. A més, Elena ha anunciat que abans d’acabar l’any s’incorporaran a Lleida 16 nous agents dels Mossos d’Esquadra.

 

D’altra banda, està previst que abans de l’estiu del 2023 comencin les obres de la nova comissaria de Mollerussa, que acollirà l’ABP Pla d’Urgell-Garrigues, que quedarà separada de l’ABP del Segrià de la qual depèn ara. 
 

Presència policial fixa a la Plaça del Dipòsit 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el conseller han destacat en la Junta local de seguretat “la major col·laboració i proximitat entre la Guàrdia Urbana de Lleida i els Mossos d’Esquadradurant el darrer any i que “ha suposat una millora de la seguretat i de la percepció que en té la ciutadania“. 
 

Hem aconseguit erradicar la venda no autoritzada a la plaça del Dipòsit des d’aquest estiu, amb la posada en marxa d’un dispositiu policial especial i permanent conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per fer desaparèixer el mercat de venda sense autorització que, des de fa anys, es realitzava en aquesta ubicació“, ha assenyalat l’alcalde de Lleida. Així mateix, Pueyo ha afirmat que, fins ara, “no s’ha constatat la creació de cap altre punt estable de venda ambulant“. A la vista de l’èxit d’aquest operatiu, l’alcalde de Lleida ha anunciat que la Guàrdia Urbana mantindrà la presència policial permanent entorn de la plaça del Dipòsit. 

Pueyo ha destacatl’esforç pressupostari” de la Paeria per “arribar a disposar de la plantilla de la Guàrdia Urbana totalment coberta“. Una plantilla que, quan acabi l’actual mandat, serà de 256 efectius. L’alcalde ha destacat el nou procés de selecció que està actualment en marxa per incorporar 20 nous agents, els quals ja patrullaran pels carrers de Lleida el setembre del 2023. 

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *