Possible massificació del centre de menors de Lleida, segons UGT

Possible “massificació” del centre de menors de Lleida, segons UGT| Redacció – Fotografia: UGT Terres de Lleida

 

La UGT de les Terres de Lleida denuncia que el tancament dels dos centres d’internament de menors de Girona (Montilivi) i Barcelona (Til·lers) podria provocar que el de ‘El Segre’, a Lleida, passi de la “sobreocupació actual, a la massificació”. Així ho ha explicat el responsable de la Federació de Serveis Públics (FSP) de la UGT de Lleida, Pep González, qui ha recordat que la intenció del departament de Justícia es traslladar al centre de Lleida uns 7 nens.

Actualment, aquest centre es troba en una situació “límit”, ja que hi ha 28 habitacions i s’hi troben uns 36 nens, xifra que en moments puntuals ha arribat als 43. La UGT adverteix que el centre no té suficient espai per acollir tants menors, ja que va ser construït l’any 92 per un màxim de 28. “Aquesta massificació afectarà greument la rehabilitació i reinserció d’aquestes persones, ja que això quedarà en un segon terme atès que la qualitat educativa baixarà per l’augment d’interns”.

 

Durant la roda de premsa, la UGT també ha denunciat que aquest possible trasllat vulneraria l’article 23 de la Llei del Menor, que estableix que els interns estiguin en centres el més propers possibles al seu entorn familiar. En aquest sentit, cal recordar que el síndic de greuges i la mateixa jutgessa de menors de Girona ja s’han manifestat en contra d'aquest tancament.  

 

 

Xavier Pifarré, responsable de la Generalitat dins la FSP; i Plácido Requena, delegat del comitè intercentres de la UGT al departament de Justícia; han explicat també la situació d'incertesa en què es troba el personal actual, ja que el 80 per cent és interí.”Lamenten que en els darrers deu anys el Govern no hagi fet els deures i no hagi tret a concurs cap d’aquestes places”, ha indicat Pifarré. La UGT, que s’oposa frontalment al tancament dels dos centres de Girona i Barcelona, demana al departament de Justícia més transparència en aquest assumpte, que rectifiqui i que iniciï el diàleg.