Edició 2021

Posen en marxa a Lleida un projecte per controlar les colònies de gats

  • novembre 20, 2019
  • 3 min read

Imatge d'arxiu d'un gat | Arxiu

La Comissió municipal d'Habitatge i Transició Energètica de la Paeria, presidida pel tercer tinent d'alcalde, Sergi Talamonte, ha informat aquest dimarts del projecte CER (Captura, Esterilització i Retorn) per a la millora de la gestió de les colònies de gats a la ciutat de Lleida.

 

El projecte consisteix en la contractació d'un servei extern dut a terme per associacions animalistes i voluntaris per tal de crear un cens de les colònies felines de Lleida i posar en marxa posteriorment una prova pilot per estabilitzar les colònies existents i millorar la qualitat de vida dels animals que viuen a la via pública.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

La prova pilot s'aplicarà en colònies seleccionades

La prova pilot s'aplicarà en colònies seleccionades, on es duran a terme accions de millora dels espais per fer-los adequats, com la instal·lació de menjadores, abeuradors i sorrals i la neteja del medi. A més, es milloraran les condicions sanitàries i nutricionals dels individus mitjançant la vacunació, desparasitació i esterilització de tots els individus i donant-los-hi alimentació adequada, entre altres actuacions.

 

També es preveu mantenir estables els censos de les colònies mitjançant el mètode de captura-esterilització– retorn dels gats a la colònia. Aquesta actuació evita baralles entre individus, millora la situació de les femelles, ja que no tenen tantes gestacions, i l'estat general de la colònia en evitar superpoblacions i augment d'estrès i malalties derivades.

 

S'espera aconseguir que hi hagi menys rebuig social i veïnal

Amb aquestes actuacions s'espera aconseguir també que hi hagi menys rebuig social i veïnal a la presència de gats a la via pública i disminueixin les queixes per molèsties que generen les colònies, així com aconseguir la col·laboració i corresponsabilitat dels voluntaris, les entitats animalistes i tots els veïns i veïnes de Lleida.

 

El projecte preveu incloure 4 colònies amb uns 10 gats cadascuna, té una durada inicial prevista de 5 mesos i el pressupost ascendeix a 17.545 euros amb l'IVA inclòs. Per triar l'entitat encarregada de dur-lo a terme es tindrà en compte la qualificació i l'experiència professional, el compromís de fer accions d'atenció i mediació amb els veïns que tinguin algun conflicte amb colònies de gats i altres accions de voluntariat, com són el foment de les adopcions al CAAC i campanyes de divulgació del projecte CER.

 

També et poden interessar…

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.