El ‘Posa’t la Gorra’ aplega més de 5.000 persones a la Seu Vella

El ‘Posa’t la Gorra’ de Lleida ha celebrat aquest diumenge la desena edició amb una multitudinària festa per la qual han passat més de 5.000 persones durant tot el matí per mostrar el seu suport i solidaritat a les famílies amb infants i adolescents amb càncer. Organitzada per l’AFANOC Lleida, la seu lleidatana de l’Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, i el Consorci del Turó de la Seu Vella, ha comptat amb més de 400 col·laboradors voluntaris que han fet possible aquesta festa per
donar a conèixer la realitat del càncer infantil i recaptar fons per mantenir els serveis gratuïts que ofereix l’entitat.

Aquesta edició tan especial ha omplert de nou tots els espais i racons de la Seu Vella amb una
vintena de tallers i activitats. El Mag Lari i la periodista Mariví Chacón han presentat un
escenari central amb actuacions
de gimnàstica i corals i l’animació infantil d’Els Superherois.
Quatre infants i joves que han viscut el càncer en primera persona o través dels seus germans
han estat les encarregades de llegir el manifest, que ha tornat a ser el moment més emotiu, juntament amb l’homenatge a la presidenta de l’AFANOC, Maite Montañés, pels 10 anys de l’entitat a Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La temàtica de la festa ha estat els contes, amb tres espais amb diferents personatges, i ha tornat a comptar amb una exposició interactiva a la Canonja amb la col·laboració de més de 80
centres educatius
que ha permès als visitants descobrir la història dels 10 anys de l’AFANOC
Lleida, durant els quals s’ha arribat a més de 600 beneficiaris i s’han fet més de 3.600 atencions.

La campanya del ‘Posa’t la Gorra’ a Lleida ha comptat amb 80 establiments col·laboradors i entre tots ells, escoles, empreses i entitats i durant el dia de la festa, s’han distribuït 10.000 gorres. Els fons recaptats amb la venda de la gorra, del dissenyador Xevi Gallego, es destinaran al manteniment dels serveis que l’AFANOC ofereix gratuïtament a les famílies per millorar la seva qualitat de vida durant la seva estada a l’hospital, a la Casa dels Xuklis i a les seus de Lleida, Tarragona i Barcelona.