El Port de Barcelona recupera els creuers internacionals

El Port de Barcelona va recuperar l'activitat de creuers internacionals aquest dissabte 26 de juny, amb l'arribada del primer vaixell després de catorze mesos d'aturada. 

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Un buc d'MSC ha arribat a port a les sis del matí amb 1.500 turistes que han embarcat a ports italians. Es tracta sobretot de viatgers italians i també alguns alemanys.

 

 

El Port de Barcelona recupera els creuers internacionals

Els creuers tornen als ports catalans| ACN

 

Noves escales a partir del mes de juliol

Al Port, hi embarcaran 500 viatgers més abans que el vaixell reprengui la seva ruta, vora les quatre de la tarda. Tot i que encara no està prevista com serà la represa de l'activitat, El Port de Barcelona preveu noves escales a partir del mes de juliol amb les companyies Tui, Costa i Aidia, i a l'agost arribaran també les companyies nord-americanes Royal Caribbean i Norwegian.

 

La represa de l'activitat serà gradual i no s'arribarà a les xifres del 2019, quan Barcelona va rebre 850 creuers i 3,2 milions de passatgers, segons ha destacat la subdirectora general de Comercial i Màrqueting del Port de Barcelona, Carla Salvadó. L'impacte dels creuers en un any normal és, a Barcelona, de 9.000 llocs de treball i 1.000 MEUR d'impacte econòmic.

 

L'obertura del sector es va anunciar el 7 de juny i en les darreres setmanes s'han programat les seves rutes per poder incloure Barcelona. La primera que ho ha fet és MSC, que des del passat mes d'agost de 2020 ja feia creuers amb rutes nacionals per Itàlia i Grècia amb alguns dels seus bucs.

 

Rastreig de passatgers

Un dels canvis que afecten enguany la vida a bord del creuerista, tot i que des d'MSC asseguren que els protocols covid-19 permeten gaudir de l'experiència sense pràcticament «limitacions», és que les excursions, són sempre en grups bombolla i no es pot baixar del vaixell lliurement, fora del circuit de les excursions. Per tal de garantir les distàncies, l'aforament està limitat al 70%, tot i que en aquest primer creuer d'MSC amb parada a Barcelona, l'ocupació està al voltant del 50%.

Pel que fa a la restauració, s'ha eliminat el servei de bufet i tots els àpats són servits pel personal per tal de minimitzar els contactes. La tripulació està tota vacunada i els clients s'han de fer almenys tres tests d'antígens: 48 hores abans de la sortida, en embarcar i en desembarcar al port de destí.

Una de les principals novetats és el rastreig i geolocalització dels passatgers per evitar la propagació del virus en cas que es doni algun positiu. Només han registrat un contagi en un membre de la tripulació en tots aquests mesos i els positius entre passatgers són d'un màxim de 10 setmanals, d'entre un volum de més de 2.000 passatgers. Són dades, asseguren, anecdòtiques.

La companyia ha explicat que davant la informació sobre els creuers nacionals per Itàlia, es senten segurs i els permet ser optimistes.