Cultura

Amants de la gastronomia: Porcpassió celebra el seu desè aniversari

Una edició potent i eclèctica, amb més de 70 elaboracions

Marta Romera
  • novembre 3, 2022
  • 2 min read
Amants de la gastronomia: Porcpassió celebra el seu desè aniversari

Fa 10 anys Hostaleria de Lleida va posar en marxa una mostra gastronòmica que fos única i diferent amb l’objectiu d’homenatjar les carns del porc en mans dels cuiners de Lleida i província: Porcpassio. Durant tot aquest mes de novembre 53 bars, restaurants i hotels de Lleida i província han elaborat un ampli ventall de plats i menús amb el millor de les carns porcines.

 

Més de 70 elaboracions que van des del morro fins a la cua. Porcpassió es consolida com l’esdeveniment més ambiciós entorn de la cuina del porc i la seva importància gastronòmica als fogons lleidatans no només des d’un punt de vist local, sinó també cultural i sostenible de la terra, de la matèria primera i dels productors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per a Josep Castellarnau, president d’Hostaleria de Lleida, «la X edició de Porcpassió demostra que és un esdeveniment consolidat que enguany ha assolit una xifra rècord d’hostalers participants que atrauen un públic que gaudeix del bon porc, sigui des de la tradició local o com a delicatessen. Tothom coincideix en identificar-lo com a típic de Lleida».

Els establiments participants són: Aggio, Aimia, Alifara, Alveo, Artapa 1224 Gastrobar, Bellera, Blacberry Cocktail bar, Bodega El Barri, Bongust Restaurant, Cal Nenet, Cal Pintor, Can Peixan, Cantamanyanes, Click Menú, Creperia Flash, El Altar, El Bodegón, El Celler de Ca l’Hereu, El Celler del Roser, El Galeo, El Krostó, En Família, Florensa, Fonda Farré, Hostal del Carmé, Hostal Jaumet, Hostal Vall d’Àneu, Hotel Cardós, Hotel Vall d’Àneu, La Bicicleta, La Boscana, La Brasa d’Or, La Cuina del Martín, La Font del Genil, La Gramàtica del Vermut, La Masia, Las Grecas, Llobregat, Lo Breston, Merxe’s Mil Sabors, Monestir de les Avellanes, NH Pirineos, Parador de Turisme de Lleida, Petit Català, Petit Xiroi, Qr Cafè, Restaurant 2007, Restaurant Sebas, Restaurante Galindo, Restaurante Ideal, Saroa, Sköll Lounge Bar, Tosca.

 

L’oferta de cada establiment participant així com el nom del restaurant, horaris i ubicació es troben a la pàgina web www.gastronomiadelleida.com/porcpassio inclosa en la Guia online Gastronomia de Lleida.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *