Societat

Bones notícies: Pont de Tots Sants sense víctimes mortals a les carreteres catalanes

Tot i la poca complicació viària general, s’han registrat algunes retencions a la C-16, AP-7 nord i sud, C-55 i A-2

Marta Romera
  • novembre 2, 2022
  • 3 min read
Bones notícies: Pont de Tots Sants sense víctimes mortals a les carreteres catalanes

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des de les 15.00 h de divendres 28 d’octubre, quan va començar el dispositiu especial del pont de Tots Sants, fins a les 20.00 h d’aquest dimarts 1 de novembre, no s’ha registrat cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. En el mateix període festiu de l’any passat hi va haver 4 morts per accident de trànsit a les carreteres catalanes.

 

Pel que fa a la mobilitat de retorn, des de les 12.00 h d’avui fins a les 20.00 h han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 175.000 vehicles, un 66,6% dels 265.000 previstos fins avui a les 24.00 h. Molts conductors han avançat el retorn i això ha permès que l’operació tornada del pont de novembre hagi estat esgraonada, poc complicada viàriament i que s’hagin registrat menys congestions que un cap de setmana habitual d’aquesta època de l’any.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tot i això, hi ha hagut retencions de retorn, les més importants s’han concentrat aquesta tarda entre les 18.00 i les 19.00 h a la C-16 amb 6 km a Cercs i 7 km a Berga, i a l’AP-7 nord amb 5 km a Santa Maria de Palautordera i 5 km a Montornès, i el tram sud amb retencions a Banyeres, Castellet i Castellbisbal. També hi ha hagut congestió a la C-55 a Castellgalí i a l’A-2 a Esparreguera. Convé destacar que el factor retenció ha estat un 11% inferior al del 2021 i un 23% per sota del registrat a l’operació especial de Tots Sants del 2016, quan va coincidir de la mateixa manera al calendari.

Quant a les mesures habilitades amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la fluïdesa, s’han instal·lat i obert els carrils addicionals de l’AP-7 nord (entre sant Celoni i Montornès) i sud (entre Vilafranca i Molins de Rei), els quals han ajudat a reduir les retencions de l’autopista.

 

També s’han instal·lat altres mesures de regulació de la mobilitat a la C-16 a Berga i Cercs, a la C-17 a Ripoll, a la C-55 a Castellgalí i el carril bus-VAO de C-58 s’ha obert a tots els vehicles d’entrada a Barcelona. En els trams dels carrils addicionals a l’autopista AP-7 els camions han tingut aquestes limitacions: obligatorietat de circular pel carril dret de la via, prohibició de realitzar avançaments i circular màxim a 80 km/h, fins a les 22.00 hores.

Pel que fa a l’operació sortida del pont, va ser complicada divendres a la tarda principalment a les rondes de Barcelona, amb 35 km de retenció acumulada durant tota la tarda, i també a l’AP-7 per un accident a Mollet del Vallès. Dissabte, diversos accidents i avaries van dificultar la circulació, a més d’haver-hi retencions de mobilitat a la C-17, C-16, C-14 i N-145. Convé destacar que es va registrar un pic de retencions de 118 km a tota la xarxa viària.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *