Ja es coneixen les primeres empreses que s’instal·laran al polígon Torre Solé

Atlas Energia, Seur, Biosca, i Scania, entre altres empreses, establiran les seves instal·lacions al polígon industrial privat de Torre Solé a Lleida, situat al peu de l’LL-11 i la variant sud. Aquesta informació va ser anunciada pel promotor del polígon, Josep Maria Solanes, durant l’acte inaugural amb la presència d’empresaris i autoritats locals. Solanes va destacar que ja s’ha venut el 70% de la superfície disponible, equivalent a més de 150.000 metres quadrats. Cada empresa ha sol·licitat una mitjana de 10.000 metres quadrats per a les seves instal·lacions, amb la intenció de créixer i expandir-se al territori, segons va afirmar Solanes. Aquest polígon és el primer que es desenvolupa a Lleida en els últims 15 anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Baner-300x600-JAC-Satisfaccio-EMPRESES-VALOR-AFEGIT-multisectorial

Solanes va explicar que durant aquest període de temps, es va identificar una «necessitat» entre els empresaris del territori d’ampliar l’oferta de sòl industrial a Lleida. Això ha provocat que ja es vengui el 70% de les parcel·les de Torre Solé, que abasta una superfície de 36 hectàrees amb vials i zones verdes. Solanes va celebrar la resposta positiva de les empreses i expressa la seva esperança que les inversions previstes, que oscil·len entre 60 i 70 milions d’euros, reverteixin en benefici de la ciutat.

Empreses de diversos sectors, com l’energia, el transport de mercaderies, els concessionaris de camions de gran tonatge, i la construcció d’obra pública i privada, s’instal·laran al polígon. Algunes d’aquestes empreses destacades inclouen Atlas Energia, Seur, Scania, o Biosca. La mitjana de superfície sol·licitada per les empreses és d’aproximadament 10.000 metres quadrats, amb l’objectiu de créixer i expandir-se al territori, segons Solanes.

A més, es planteja la instal·lació d’una planta fotovoltaica per cobrir la demanda d’energia del mateix polígon Torre Solé, amb la possibilitat de proveir també altres zones a menys de dos quilòmetres, com el polígon del Camí dels Frares. Solanes va destacar que s’està finalitzant un acord amb l’Ajuntament de Lleida per a la instal·lació. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va expressar la seva «enorme satisfacció» per la inauguració d’aquesta nova àrea industrial, la primera en 15 anys, i va subratllar la importància d’aquesta expansió per generar riquesa i ocupació a la ciutat.

Larrosa va anunciar diverses mesures destinades a facilitar i agilitar la implantació d’empreses a Lleida, com un nou servei de tramitació de llicències i activitats urbanístiques i econòmiques a partir de gener de l’any vinent. També es planteja la revisió i actualització de la normativa de creació d’activitats econòmiques i la creació de l’oficina d’atracció d’inversions en col·laboració amb el sector empresarial de la ciutat.