Lleida

T’has de renovar el DNI o el passaport a Lleida? Hi ha novetats en el pagament!

La Comissaria va expedir l’any passat un total de 44.067 DNI i 19.113 passaports

Marta Romera
  • febrer 2, 2023
  • 3 min read
T’has de renovar el DNI o el passaport a Lleida? Hi ha novetats en el pagament!

La Policia Nacional ha habilitat aquesta mateixa setmana la posada en marxa del pagament amb targeta bancària de les taxes de renovació del DNI i del passaport a la Comissaria de Lleida. Fins ara, les taxes s’havien de pagar en metàl·lic facilitant l’import exacte o es podia abonar via telemàtica www.citapreviadni.es després de formalitzar la sol·licitud de cita prèvia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Coincidint amb la seva entrada en funcionament, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament la Inspectora Eva Freixa, ha visitat les dependències d’expedició i renovació de DNI i passaports de la Comissaria de Lleida on aquesta setmana s’han instal·lat onze datàfons per facilitar el pagament amb targeta bancària o mòbil.

 

El fet que a partir d’ara es pugui pagar aquestes taxes de renovació també mitjançant la targeta del banc «facilitarà, sens dubte, -ha explicat el subdelegat José Crespín- el tràmit al ciutadà amb un mitjà de pagament molt més pràctic i còmode per a la majoria de persones que farà innecessari portar els diners exactes perquè a les Comissaries no s’acostuma a disposar de canvi». Crespín ha assenyalat que l’opció de pagament amb metàl·lic «és l’opció triada per la immensa majoria de la població a la que ara també s’ofereix aquesta possibilitat».

 

De moment, la Policia Nacional habilita el pagament de les taxes de renovació a la Comissaria de Lleida i més endavant està previst incorporar-lo també a les Comissaries de La Seu d’Urgell i de Les. La tassa de renovació per caducitat, pèrdua, robatori o deteriorament del DNI és de 12.00 que el ciutadà havia d’abonar en el moment de l’expedició. També podia optar per fer el pagament via telemàtica un cop el sistema de sol·licitud de cita prèvia li hagués confirmat la cita. La renovació del DNI per canvi de dades (de domicili, per exemple), així com l’acreditació de ser beneficiari de la condició de família nombrosa és gratuït. La taxa d’expedició o renovació del passaport és de 30 euros.

Expedits 44.067 DNI i 19.113 passaports l’any passat

La Unitat de Documentació de la Comissaria de Lleida va expedir l’any passat un total de 44.067 DNI, una xifra similar als expedits l’any 2021. El mes amb un volum més gran d’expedició va ser juliol amb 4.221, novembre amb 4.174 i juny amb 4.005. La mitjana diària d’expedició és de 175 documents.

 

Pel que fa a passaports, es van expedir un total de 19.113, xifra que representa un increment del 132% amb relació als 8.216 expedits l’any 2021. Els mesos de juny i juliol van ser els mesos de més activitat amb 2.039 i 2.242 passaports expedits, respectivament. La Comissaria de Lleida n’expedeix una mitjana diària de 75 documents.

 

D’altra banda, l’Equip del DNI Rural, que fa una setantena de desplaçaments al cap de l’any a 14 municipis de les comarques de Lleida per facilitar els tràmits d’expedició i/o renovació del DNI als veïns de poblacions capitals de comarca o allunyades de la capital, en va tramitar l’any passat 3.957. En aquest cas, els ciutadans que facin ús d’aquest servei també podran abonar les tasses amb metàl·lic com fins ara o amb targeta bancària.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *