Detinguts 13 ultres d’aquest club català per atacar violentament un establiment hostaler de Pamplona

La Policia Nacional ha detingut 13 persones a Alacant, Barcelona, La Rioja i València per la seva presumpta participació en els delictes de pertinença a grup criminal, lesions, danys, desordres públics i odi. Els arrestats pertanyen als Casuals, la facció més radical i violenta dels ‘Boixos Nois’, aficionats ultres del Barça. Els fets es van produir el diumenge 8 de novembre a Pamplona, coincidint amb el partit de Lliga entre l’Osasuna i el FC Barcelona. Hores abans del començament del partit es va produir un atac violent a un establiment hostaler conegut per ser lloc de reunió habitual del grup ultra ‘Indar Gorri‘, protagonitzat per un grup multitudinari de persones encaputxades i vestides amb roba fosca. A més de causar nombroses destrosses a l’interior mitjançant ús de pals de fusta, barres de ferro i llançament de bengales, van agredir diversos clients i van provocar lesions de gravetat a algun d’ells.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant la investigació, els agents han comprovat la planificació i l’organització prèvia d’aquest atac violent en què haurien participat membres de la facció Casuals dels ‘Boixos Nois’, residents a diferents punts de la geografia espanyola i que es van desplaçar al lloc per cometre l’atac. Segons els investigadors, els dos grups esmentats es caracteritzen per ser de signe polític antagònic i per professar-se un gran odi entre ells. En aquest sentit, les investigacions han determinat que la motivació real ve justificada per raons ideològiques, emparant-se en l’aparador de l’esport com a excusa per dur a terme conductes extremadament violentes, amb risc per a la vida de les persones, amb resultat de danys als béns i alteració de l’ordre públic. Ambdós grups destaquen, també, per haver-se vist involucrats en els últims mesos en diversos aldarulls contra diferents grups ultres amb què mantenen enemistats esportives i ideològiques, moltes vegades causant lesions o danys de consideració.

Les detencions a l’àrea de Barcelona es van fer la segona setmana de juliol a la capital catalana, el Prat de Llobregat, Molins de Rei i Santa Perpètua de Mogoda. L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Comissaria General d’Informació i les Brigades Provincials d’Informació de Pamplona, Alacant, Barcelona, Logronyo i València, sota la direcció de la titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Pamplona. Els investigadors no descarten fer noves detencions en els pròxims dies.