Sense Categoria

Desarticulen un grup criminal dedicat a estafar asseguradores simulant robatoris de vehicles a Lleida

LleidaDiari
  • maig 31, 2021
  • 3 min read
Desarticulen un grup criminal dedicat a estafar asseguradores simulant robatoris de vehicles a Lleida

Agents de la Policia Nacional han detingut quatre persones a Madrid i Lleida com a presumptes integrants d'un grup criminal especialitzat en estafes a companyies asseguradores. Per a això, simulaven els robatoris de vehicles i, posteriorment, cobraven les indemnitzacions corresponents, obtenint amb això grans beneficis.

 

Les investigacions es van iniciar el passat mes d'abril, després d'una inspecció duta a terme en una nau industrial de Lleida, en la qual es va localitzar un vehicle d'alta gamma que figurava com a sostret el dia anterior a la localitat de madrilenya d'Alcobendas, i el qual es trobava amb els seients remoguts, les portes laterals i el capó retirats i amb evidents mostres de manipulació.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Les gestions policials van permetre esbrinar que el denunciant i usuari del cotxe havia simulat la sostracció d'aquesta, actuant en connivència amb les persones que estaven desballestant el cotxe a Lleida. Igualment, es va comprovar que també s'havia denunciat els robatoris d'altres vehicles.

 

L'objectiu d'aquestes conductes il·legals era obtenir un benefici il·lícit 

L'objectiu d'aquestes conductes il·legals era obtenir un benefici il·lícit en percebre una indemnització de la companyia asseguradora. Per a això, utilitzaven diferents modus operandi amb vehicles sinistrats i peces dels mateixos amb la intenció d'evitar ser descoberts per les Forces i Cossos de Seguretat, així com pels departaments de fraus de les companyies asseguradores. Aquest grup criminal havia adquirit, igualment, un vehicle sinistrat a Alemanya.

 

Posteriorment, van robar un altre similar a Espanya i el van matricular amb la documentació del primer. Després d'aconseguir assegurar-ho fraudulentament en una companyia asseguradora, van denunciar que havia estat calcinat, cobrant llavors la indemnització. A l'automòbil li havien tret prèviament les peces de valor.

 

Van tornar a adquirir un altre cotxe de la mateixa marca sinistrat

Posteriorment, van tornar a adquirir un altre cotxe de la mateixa marca sinistrat, i ho van usar per matricular un altre vehicle similar, amb el qual van reparar el vehicle sinistrat. Un cop reparat, van denunciar el seu robatori per tal de cobrar, de nou, la indemnització i tornar a fer servir les seves peces. Un cop descobert el modus operandi, els agents van continuar fent gestions d'investigació i recopilant informació tant de la Direcció General de Trànsit com de les diferents companyies asseguradores, procedint posteriorment a practicar les quatre detencions per delictes de robatori de vehicles, estafa, simulació de delicte i pertinença a grup criminal.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *