Categories: Successos

Sorpresa una banda criminal que realitzava empadronaments ficticis

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que operava a Martorell, Olesa de Montserrat i Igualada, i facilitava a ciutadans estrangers en situació irregular, parelles de fet de conveniència i empadronaments a canvi d’importants sumes de diners. El grup buscava persones de nacionalitat espanyola disposades a fer-se parella de fet amb estrangers, cercava propietaris d’immobles que volguessin empadronar-los i ajudava els nouvinguts a tramitar la Targeta de Residència d’Estranger. Els col·laboradors rebien una remuneració econòmica i les persones de fora de l’Estat que contractaven el servei havien de pagar entre 6.000 i 10.000 euros. La policia també ha detingut 63 ciutadans més vinculats amb el cas.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La investigació va iniciar-se el mes d’octubre del 2021 i la policia va detectar que l’activitat il·lícita es duia a terme en tres fases. En primer lloc, el grup buscava ciutadans nacionals espanyols que estiguessin disposats a fer-se parella de fet d’estrangers a canvi d’una remuneració d’entre 400 euros i 1000 euros.

 

En una segona fase buscaven propietaris o llogaters d’immobles que volguessin empadronar als seus domicilis la parella i demostrar la convivència. En aquest cas també es remunerava la persona que ho permetia pagant-li entre 200 euros i 500 euros. Un cop tenien tot organitzat, els membres de l’organització recollien l’estranger de l’aeroport i l’acompanyaven a fer tots els tràmits necessaris per aconseguir la seva regularització, com aconseguir empadronar-se, constituir-se com a parella de fet davant notari i el lliurament de la documentació a un gestor especialista en estrangeria. Per això, els ciutadans estrangers arribaven a pagar a l’organització entre 6. 000 euros i 10.000 euros. Amb tot això, els nouvinguts aconseguien regularitzar la seva situació a l’Estat, ja que obtenien la Targeta de Residència d’Estranger (TIE).

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

Descobreixen la fonda més antiga del país amb 500 anys d’història a la demarcació de Lleida

La revista 'Descobrir' ha localitzat el document fundacional de l'Hostal de Pinós (Solsonès), considerada la…

6 minuts ago

Busquen un grup que hauria apallissat a cops de pal un jove a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra busquen entre tres i cinc persones que aquest dimecres al vespre haurien…

35 minuts ago

Convoquen vaga a les presons catalanes en ple període electoral del 12M

Els sindicats dels treballadors de les presons han convocat vaga per al 26 d'abril i…

1 hora ago

Vídeo: Un home ataca i provoca el pànic amb una destral en un centre comercial de Catalunya

Un home ha estat detingut aquest dimecres al vespre al centre comercial Màgic de Badalona…

2 hores ago

La Diputació de Lleida participa a les Jornades de la xarxa de Centres d’Innovació Territorial

La Diputació de Lleida ha participat en les Jornades de la xarxa de Centres d'Innovació Territorial (CIT)…

2 hores ago

Alerta: Risc de ventades superiors a 90km/h al Pirineu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el pla especial d'emergències per…

2 hores ago