Salsitxes amb claus, el parany per a gossos del qual ha alertat la policia

Salchicha con clavos hallada por la Policía Nacional.

Salsitxa amb claus trobada per la Policia Nacional. | Policia Nacional
 

 

La Policia Nacional ha alertat aquesta setmana sobre la presència d'algunes salsitxes amb claus en alguns parcs públics, que serien un parany per fer mal als gossos que hi passegen habitualment amb els seus amos. 

 

El cos policial no ha especificat en quins llocs van fer la troballa, però han afirmat que no són casos aïllats i han demanat als propietaris dels animals que vagin amb compte i evitin que les seves mascotes mengin qualsevol cosa que es trobin a terra. 

 

El compte de Twitter de la Policia Nacional és on es va fer pública aquesta advertència, la qual animava a trucar al 091 si es localitza algun 'aliment perillós' com aquest, per poder començar la corresponent investigació per buscar els culpables, per un possible delicte de maltractament animal.  

 

Segon cas en pocs mesos

L'últim cas conegut d'aquesta pràctica ha tingut lloc aquest agost al municipi d'Uharte Arakil, a Navarra. La Policia Foral va començar una investigació per descobrir qui va deixar les salsitxes en aquest poble navarrès.  

 

L'anterior denúncia per aquest tipus de fets, l'havia fet la Guàrdia Civil al mes de novembre de 2017. Llavors, l'institut armat va compartir una imatge de les salsitxes amb claus donant a conèixer que dos gossos van estar prop de la mort a causa d'haver ingerit aquest perillós menjar que van trobar a un parc d'Elx, a la província d'Alacant. 

 

 

Piden a los amos más atención con sus perros, en los parques.

Demanen que els amos vagin més amb compte quan porten els seus gossos al parc | Europa Press
 

Els gossos d'Elx van haver de passar per quiròfan

 

La ràpida actuació dels seus amos va ser clau perquè els dos gossos d'Elx salvessin la vida. Els propietaris van traslladar-los a temps a l'hospital veterinari Sant Vicenç, on els metges els van haver d'operar. 

 

Els dos animals, en Dango de 7 mesos i en Hommer de dos anys, van passar pel quiròfan, on en una intervenció d'urgència, els van poder extreure els claus que s'havien empassat al menjar les salsitxes.

 

Els amos dels dos gossos van confirmar que havien estat passejant amb les seves mascotes a la zona d'Arenales del Sol, lloc on algú hauria dipositat el menjar. Tot i els mesos que han passat, encara no s'ha identificat ningú com el culpable d'aquest possible delicte de maltractament animal.