Sense Categoria

La policia de Mollerussa es forma en l’atenció de casos de violència masclista

Avatar
  • gener 16, 2019
  • 3 min read

Pla general on es poden veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i alguns dels agents de la Policia Local | LleidaDiari.cat

 

Els 22 agents i les tres administratives que formen el cos de la Policia Local de Mollerussa s'han format en temes de seguretat ciutadana des de la perspectiva de gènere. Ho han fet amb l'objectiu de fer una atenció adequada i eficaç en casos de violència masclista així com per conèixer estratègies de prevenció i bones pràctiques en l'àmbit de les agressions sexistes en l'oci nocturn, entre d'altres. La formació que s'ha seguit ha consistit en un curs de quinze hores que s'ha realitzat en línia i que ha estat a mida per la regidoria d'Igualtat pel que fa als continguts a explorar, de manera que es tracta d'una formació innovadora a Catalunya tant pel que fa a la durada com a la metodologia escollida que ha implicat dues regidories i tot el cos de la Policia Local.

 

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora d'Igualtat, Rosalia Carnicé, han lliurat aquest dimarts al matí els diplomes que acrediten la formació a l'inspector del cos, Joan Martínez, així com al caporal i dos agents de torn mentre que la resta dels agents se'ls farà arribar el document acreditatiu a mesura que s'incorporin al servei. El primer edil ha volgut fer valdre així la tasca d'atenció ciutadana que es duu a terme del cos de la Policia Local i per a la qual els agents es formen contínuament per tal de ser per a la «un referent per a sentir-se protegida».

 

La formació dels policies de Mollerussa s'ha dividit en dos blocs

La formació s'ha dividit en tres blocs temàtics, el primer dels quals ha analitzat els aspectes que incrementen i redueixen la sensació de seguretat si s'és dona i si s'és home amb l'objectiu de dissenyar espais públics segurs. El segon bloc s'ha centrat a conèixer amb més profunditat l'abast de la violència masclista posant èmfasi en el marc legal així com en els aspectes relacionats amb l'actuació policial en l'atenció a les víctimes i el treball en xarxa dins els circuits locals per saber-ne els recursos.

 

En el cas del tercer bloc, s'ha abordat la intervenció policial en casos d'agressions sexuals en contextos d'oci nocturn, tenint en compte que es donen sobretot entre població jove i que n determinats casos s'hi veuen implicades persones menors d'edat. Val a dir que el desplegament d'aquesta formació s'inclou en el pla de formació continuada en matèria de Polítiques d'Igualtat 2017-2019 que preveu el Pla Intern d'Igualtat que va ser aprovat el 2017 pel consistori, tal com ha recordat l'alcalde.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *