Els policies desplaçats a Catalunya denuncien de nou condicions «lamentables»

Una dona oferint una flor a un membre de la policia espanyola el passat 1-O

Una dona oferint una flor a un membre de la policia espanyola el passat 1-O | CatalunyaDiari.cat

 

Calma tensa a Catalunya abans de la Diada. I és que s’espera —de nou— una tardor calenta per les mobilitzacions previstes i el govern espanyol ja ha anunciat que enviarà a Catalunya centenars d’agents amb l’objectiu de reforçar els cossos policials ja establerts a Catalunya de cara a la Diada i l’1-O. Els primers antiavalots, de fet, ja han arribat a terres catalanes. 

 

Segons ha informat el diari 'El Español', però, els primers agents antiavalots ja haurien fet arribar una queixa al ministeri de l’Interior perquè segons ells viuen en condicions «lamentables». La queixa principal d’aquests primers cossos desplaçats a Catalunya seria que han de conviure «amuntegats», en espais molt petits.

 

Unes protestes que no són noves

El passat 1-O, quan es va produir el desplegament excepcional dels agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per tal de prohibir la celebració del referèndum, ja es van produir en moltes ocasions demandes dels agents per les males condicions en el quals estaven obligats a viure durant el desplegament. 

 

La Guàrdia Civil també envia efectius

A banda dels cossos d’antiavalots que ja s’han desplaçat a Catalunya i que ja han formulat les primeres queixes per les seves condicions de vida durant la seva estança a Catalunya, també s’hi desplaçaran efectius de la Guàrdia Civil. Aquesta presència excepcional del cos de la Guàrdia Civil a Catalunya es mantindrà fins el proper 15 d’octubre, segons l’ordre firmada per Francisco Javier Alvaredo Díaz, general de la divisió i cap de personal, i que ja ha estat publicada al Butlletí Oficial del cos.

 

Els primers agents de la Guàrdia Civil en arribar han estat des de Galícia i es troben instal·lats al quarter militar del Bruc. S’espera que al llarg d’aquesta setmana arribin més efectius que tindran com a missió donar suport als Mossos d’Esquadra i custodiar els edificis públics.