Segueix la polèmica a la Paeria de Lleida per un tuit d’un regidor de Vox

La Comissió de Salvaguarda dels drets de la ciutadania de la Paeria de Lleida emetrà la setmana que ve les seves reflexions sobre el comentari que el regidor de Vox a la Paeria, Josep Roca, va publicar la setmana passada a X que afirmava que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart «en un altre país haurien estat abatuts». El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde Carlos Enjuanes, ha indicat que escoltaran les consideracions dels membres d’aquest òrgan, amb els quals s’ha reunit aquest dilluns a la tarda a la Paeria, i que amb les propostes que en surtin faran la reprovació corresponent al Saló de Sessions. L’objectiu, ha dit, és treballar per la convivència i la cohesió i perquè la societat avanci democràticament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Larrosa ha explicat que el dimecres, a la reunió de Govern, també analitzaran la situació que s’ha creat al voltant de la publicació del paer de la formació d’extrema dreta, ja que ha traspassat l’àmbit institucional i ha transcendit en el social. A la reunió d’aquest dilluns, els membres de la comissió han reafirmat el seu compromís amb aquest òrgan, que té com a missió vetllar perquè es compleixin les normes d’una societat avançada i que respecta els drets humans del conjunt de la ciutadania. Entre les seves responsabilitats, hi ha la revisió de la Carta de la Ciutadania, per adaptar-la a les noves circumstàncies, i continuar treballant en termes d’organització. La Comissió de Salvaguarda dels drets de la ciutadania pot emetre dictàmens, propostes o decisions, entre altres, que interpel·lin la Paeria perquè actuï.

 

A la reunió hi han assistit Rafel Oncins Pujol, Álvaro de Gracia Cuesta, Montse Casanovas Català i Joan Pifarré Vidal. La Paeria de Lleida ha convocat la comissió de Salvaguarda arran de la publicació del regidor Josep Roca dimarts passat, 7 de novembre, a la xarxa social X, on va penjar una fotografia de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart damunt del cotxe de la Guàrdia Civil durant les protestes davant la conselleria d’Economia el 2017 acompanyat de la frase «en un altre país haurien estat abatuts» i que, en canvi, amb Pedro Sánchez no. Roca va eliminar la publicació i en un altre comentari es va limitar a dir que les seves paraules s’havien tergiversat. Arran d’aquestes manifestacions, divendres passat PSC, ERC, Junts i el Comú de Lleida van portar el regidor de Vox a la Fiscalia per incitar a l’odi i la violència.