Polèmica a la Paeria per l’eliminació de les pubilles de les Festes de la Tardor

Imatge d'arxiu d'unes pubilles amb l'antic alcalde, Àngel Ros | Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Les de la tardor seran les primeres festes majors organitzades pel nou govern municipal encapçalat per ERC i l'alcalde Miquel Pueyo. Després que el consistori anunciés que no tenien més pressupost per a organitzar les festes, però que farien tot el possible per a oferir uns dies de qualitat d'oci a tots els ciutadans, ara la notícia se centra en una altra polèmica: la de les pubilles.

 

Fa unes setmanes des de la Paeria es va anunciar la intenció de modificar el paper i la presència de les pubilles en les festes majors de la ciutat. Ara bé, la sorpresa ha arribat quan, directament, s'han eliminat de les Festes de la Tardor.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Sorpresos i indignat per la precipitada decisió de l'equip de govern

En aquest sentit, segons ha avançat el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, la decepció ha estat màxima i es mostren sorpresos i indignat per la precipitada decisió de l'equip de govern. Baró considera que no se'ls ha donat la possibilitat de presentar una nova proposta que encaixés més amb la nova filosofia de la Paeria.

 

Això no obstant, segons ha explicat la regidora d'Educació, Drets, Feminisme i Cooperació, Sandra Castro, no han rebut cap mena de proposta per part d'aquesta federació i, per tant, esperaran a la reunió que tenen programada pel pròxim dia 14 d'octubre, per a valorar la situació i encarar-la amb la màxima harmonia possible de cara la pròxima festa major.

 

La imatge de les pubilles a Lleida ja està molt antiquada, segons la Paeria

Tanmateix, Castro considera que la imatge de les pubilles a Lleida ja està molt antiquada i que, en l'actualitat, s'han de buscar altres fórmules que veritablement representin al jovent del segle XXI. Finalment, pubilles arribades de diferents punts de la demarcació s'uniran a les de Lleida durant tot el cap de setmana de festes i faran acte de presència en diversos esdeveniments, per tal de mostrar el seu rebuig a la decisió de la Paeria. Caldrà doncs esperar per conèixer a quin acord arriben des de l'Ajuntament i de la Federació d'Associacions de Veïns per tal de donar-los-hi a aquestes noies l'espai que es mereixen.

 

També et pot interessar…