Sense Categoria

Polèmica a Lleida per la decisió de la Paeria de no obrir les piscines a tots els barris

LleidaDiari
  • juny 10, 2021
  • 4 min read
Polèmica a Lleida per la decisió de la Paeria de no obrir les piscines a tots els barris
Polèmica a Lleida per la decisió de la Paeria de no obrir les piscines a tots els barris

Les piscines municipals obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures Covid19 | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ho té tot a punt per iniciar el 24 de juny la temporada de bany a les piscines municipals de la ciutat.

 

A les instal·lacions de Cappont i Balàfia, de l'estiu passat, se sumen les de Pardinyes, Bordeta i el Secà, que obriran portes el dia 24 per tal que la ciutadania en pugui gaudir durant els mesos amb les temperatures més elevades.

 

Ara bé, encara quedaran algunes altres instal·lacions com les del barri de Magraners o Gardeny sense obrir i, aquest fet, no ha agradat del tot als veïns d'aquestes zones de la ciutat i a partits com el PSC.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La queixa del PSC

El regidor del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Lleida, Jackson Quiñónez, ha reclamat a l'equip de govern municipal reobrir les piscines municipals dels Magraners i de Gardeny aquest estiu.

 

Quiñónez, que ha criticat que l'equip de govern municipal mantingui clausurades les dues instal·lacions, ha defensat la necessitat «d'oferir aquest servei d'oci i de lleure del qual se'n beneficien les ciutadanes i ciutadans, que reforça la cohesió social dels barris i que afavoreix la pràctica esportiva saludable».

 

També ha recordat que «els Magraners i Gardeny necessiten tenir les piscines obertes per evitar que els seus veïns i veïnes s'hagin de desplaçar en altres punts de la ciutat, ja que la distància pot desincentivar els desplaçaments».

 

«Amb aquesta mesura, el tripartit d'ERC, Junts i el Comú allunya el barri dels Magraners de Lleida», ha afirmat el regidor del grup municipal socialista, que ha exigit a la Regidoria d'Esports que reconsideri la seva decisió. Jackson Quiñónez, que ha criticat que la Paeria hagi actuat d'esquena a les associacions de veïns, també ha lamentat que l'equip de govern municipal no hagi fet els treballs necessaris per adequar les piscines de Gardeny.

 

«Han tingut prou temps per a fer-ho», ha dit el regidor del grup municipal socialista, que també ha preguntat, per escrit, quin és el pressupost que es destinarà per a la reparació i adequació de les millores de les instal·lacions per a la seva posada en marxa a l'estiu i de quina partida sortirà.

 

Finalment, el representant socialista també ha sol·licitat la xifra de places de socorristes que es licitaran per garantir la seguretat i l'atenció dels usuaris i de les usuàries de les piscines.

 

Queixes a les xarxes socials

Arran de saber que no s'obriran totes les piscines municipals de la ciutat, diferents veïns s'han queixat a les xarxes socials de la situació. Alguns d'ells han comentat al tuit emès pel mateix ajuntament i han preguntat per què, per exemple, no s'obriran les de Magraners.

 

La Paeria, per la seva part, ha respost dient que enguany la piscina més pròxima a la de Magraners serà la del barri de la Bordeta i que, malgrat aquesta circumstància, el nombre d'espais oberts aquest estiu ja és major que el de l'any passat.

 

L'explicació no convenç a agrupacions com l'Hangar de Magraners, ja que a través del seu perfil d'Instagram ha instat al consistori a obrir també les instal·lacions del seu barri.

 

En aquest sentit, desenes de veïns han comentat la publicació i han recriminat que l'Ajuntament els tracti com a «ciutadans de segona».

 

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *