El govern espanyol enviarà més policies a Catalunya durant el judici de l’1-O

El ministeri de l'Interior prepara un nou dispositiu policial a Catalunya durant el judici de l'1-O

El ministeri de l'Interior prepara un nou dispositiu policial a Catalunya durant el judici de l'1-O | Cedida

 

El ministeri de l’Interior es planteja reforçar la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya durant el judici de l’1 d’octubre. El govern espanyol considera que la tensió pot augmentar als carrers durant el procediment judicial i estaria preparant un nou pla de seguretat, que inclouria el desplegament de nous efectius policials vinguts de la resta del país. 

 

Fonts d’Interior han confirmat, en una informació que ha avançat RAC 1, que davant la possible crispació que generi el judici contra els líders independentistes, vol garantir la seguretat i que hi hagi una vigilància efectiva tant davant dels edificis oficials com al carrer. 

 

Plena confiança en la feina dels Mossos d’Esquadra

Tot i aquest nou possible desplegament d’agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, des del ministeri alaben la feina de la policia catalana. Consideren impecable la feina feta durant els últims mesos. Les mateixes fonts han confirmat la bona sintonia que existeix actualment i la plena col·laboració entre els diferents cossos policials.  

 

El ministeri també s'estaria organitzant els trasllats dels presos des dels centres penitenciaris catalans cap a presons madrilenyes mentre duri el procés judicial. Aquest, després que el Suprem confirmés l’obertura de judici oral contra 18 líders independentistes, tindrà lloc en la seu principal de l’Alt Tribunal. S’ha descartat un canvi de seu, tot i els possibles problemes logístics o d’espai que hi pugui haver.   

 

300 guàrdies civils més fins al 15 de novembre

Fa pocs dies, el ministeri de l’Interior va confirmar que mantindria fins al 15 de novembre els 300 agents de la Guàrdia Civil que van arribar a començaments de setembre a Catalunya.  En un primer moment, la idea del ministeri era que aquest desplegament es mantingués només fins al 15 d’octubre.

 

Membres dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) van agafar el relleu el 15 d'octubre d'altres agents de l'institut armat d'arreu de l'Estat. Aquests 300 efectius va ser la resposta del govern de Sánchez a la promesa dels CDR’s de fer «una tardor calenta». Per aquest motiu, van considerar necessari reforçar la presència policial per protegir les seus de l'Estat a Catalunya.