Polèmica a l’Ajuntament de Lleida per la retirada d’una estelada penjada per ERC

Polèmica a l’Ajuntament de Lleida per la retirada d’una estelada penjada per ERC| Text i fotografia: ACN

 

Polèmica a l'Ajuntament de Lleida per la retirada d'una estelada penjada per ERC el passat divendres per “celebrar” el 12 d'octubre, el Dia de la Hispanitat. Els republicans acusen l'alcalde Ros de cedir a les pressions de C's i d'haver entrat sense permís al seu despatx municipal per retirar l'ensenya. Des de la Paeria neguen aquest fet i asseguren que la brigada municipal va treure l'estelada dissabte a la nit des d'una altra finestra. 

“La senyera és de tots, mentre que l'estelada només identifica a una part de la societat”, justifiquen fonts de l'Ajuntament de Lleida. ERC no es creu la versió de la Paeria i es planteja denunciar Ros per haver entrat sense permís al seu despatx municipal.
 
El president dels republicans, Carles Vega, considera que es tracta d'una “actuació inadmissible” que va més enllà dels símbols i traspassa la línia del dret a la privacitat. “Creiem que s'han obert sense previ avís ni permís dues portes tancades amb clau, la del despatx que el grup té a la Paeria i la del despatx del president”, ha precisat Vega, que assegura que aquest capítol “no acabarà aquí”. El republicà afirma que consultarà els serveis jurídics d'ERC per saber de quina manera es pot denunciar “el que podria ser una flagrant irrupció en un espai d'ús privat”. A més, Vega creu que si Ros ha entrat al despatx una vegada amb immunitat “pot tornar a fer-ho per fer el que vulgui”.
 
Des de la Paeria han negat aquesta intromissió al despatx municipal d'ERC i han recordat que el mateix divendres es va instar de paraula i per correu electrònic a Vega que retirés l'estelada del balcó de la seva oficina a l'Ajuntament. Després que fes cas omís, dissabte a la nit una patrulla va procedir a retirar l'ensenya “des d'una altra finestra”. “No es va entrar a cap despatx municipal”, han insistit des de la Paeria. Des d'ERC es reconeix que es va rebre aquest e-mail divendres “però Ros no ha volgut esperar i ha retirat l'estelada sense ni tan sols comunicar-ho a cap membre del grup municipal”.
 
“La primera notícia que hem tingut sobre la qüestió ha estat pels mitjans de comunicació i per un 'tuit' de la líder de C's a Lleida, Àngeles Ribes, en què donava les gràcies a Ros per haver retirat l'estelada en resposta a la petició de C's”, ha criticat