Edició 2021

Pobre Pedrolo…!

  • gener 16, 2013
  • 3 min read
Pobre Pedrolo…!
Pobre Pedrolo…!

Pobre Pedrolo…!| Antonieta Jarne

 

Aviat farà un any que sortia a la premsa el titular que Lleida i Magical serien escenaris de la pel·lícula dirigida per Bigas Luna, ‘Segon origen’, adaptació cinematogràfica de la novel·la de Manuel de Pedrolo. En aquell moment, l’Ajuntament de la nostra capital atorgava a la productora Antàrtida 300.000 euros –que està aviat dit- en tres anys, perquè el projecte tirés endavant. Es veu que tot és a fi de bé perquè d’aquesta manera Lleida es promocionaria turísticament. Bigas Luna confiava rodar al 2012 i estrenar el film el 2013. Tàrrega també s’oferia, encara que no podia aportar diners al projecte, com a escenari ja que havia inspirat el Benaura del llibre. 
 
Al mes de setembre del 2012, la premsa anunciava que Luna i Porta –director d’Antàrtida-, començaven el càsting per escollir els protagonistes de la pel·lícula; i que els escenaris de Lleida estaven gairebé ja assegurats. Al desembre del mateix any, el Butlletí Oficial de la Província feia pública la formalització d’un contracte privat de patrocini de la marca Ara Lleida al rodatge de la pel·lícula en qüestió. L’import –iva inclòs-, uns altres 300.000 euros; i el contractista Produccions Audiovisuals Antàrtida. 
 
Al gener d’enguany, un altre titular de pàgina sencera, deia que el Magical té uns platós fantàstics per a ‘Segon Origen’. En l’entrevista que es feia a Josep Rosell (director artístic del film), parlava de les localitzacions -de l’estany d’Ivars i del pantà d’Utxesa i el pont de Príncep de Viana i de la Llotja-, i de la meravella del Magical. En definitiva, de moment el més calent, a l’aigüera; i el projecte -encara projecte-, en una fase cinematogràfica ben inicial. 
 
Ja que es parla del Magical, quan es començarà a donar comptes de la rendibilitat de les inversions allí realitzades? Ens acostumarem les lleidatanes, a base de costum, a no saber les xifres de les faraòniques inversions de l’administració Ros?
 
Tot plegat fa tremolar. Privatitzem serveis, retallem pressupostos de cultura, de serveis públics essencials i, com sempre, algunes empreses privades surten de les nostres administracions amb les butxaques plenes per a llurs negocis privats. Potser sí que caldria exigir a aquests polítics que ens regeixen -que no dirigeixen-, que facin allò que convé al comú i no allò que beneficia als particulars, sense assegurar-se el retorn. 
 
I la oposició, mentre, escalfant la butaca. 
 
Antonieta Jarne, Unitat Popular

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.