Ho tenen clar: Protestes a la Noguera contra una central de biogàs

Una vintena de membres de la Plataforma Pobles Vius s’han concentrat aquest dimarts al matí a Balaguer per exigir al Govern que aturi la central de biogàs projectada a la Sentiu de Sió després que s’hagi donat a conèixer que el pla urbanístic del projecte s’haurà de tornar a sotmetre a l’aprovació d’Urbanisme. La protesta s’ha dut a terme a les portes del Consell Comarcal de la Noguera, on s’ha celebrat una reunió informativa sobre la central amb alcaldes de la zona i la directora general d’Agricultura, Elisenda Guillaumes. Els concentrats han rebut Guillaumes amb pancartes de protesta contra la seva gestió i li han demanat que el Govern deixi de considerar aquest projecte com a «estratègic per al territori» i el retiri.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els membres de la Plataforma Pobles Vius han rebut Guillaumes a les portes del Consell Comarcal de la Noguera amb una pancarta on es podia llegir ‘Guillaumes, on vas defensant el macrogàs?’ i li han demanat explicacions per la seva gestió respecte a un projecte que consideren que no complia amb la normativa urbanística.

 

Així, un dels representants de la plataforma, Gerard Batalla, ha explicat que el pas endarrere en la tramitació de la central és una bona notícia i va en la línia del que defensen des de Pobles Vius. «No compleix amb la normativa urbanística i la recent decisió dels serveis territorials d’Urbanisme ens fa demanar al Govern que replantegi la qüestió que sigui un projecte estratègic per al territori», ha dit Batalla, que ha afegit que també demanaran a l’administració que retiri el projecte.

 

En aquest sentit, Batalla ha lamentat que se’ls hagi negat d’entrada l’accés a la sessió informativa sobre la central que s’ha celebrat a l’ens comarcal amb alcaldes dels voltants de la Sentiu de Sió i la mateixa Guillaumes, entre altres. Davant d’això, des de la plataforma s’ha assenyalat que no poden abaixar la guàrdia i ja preparen noves accions de protesta per intentar aturar la implantació de la central de biogàs.