Comarques

El poble del Pallars que fa una consulta per a canviar el nom d’una plaça. Què et sembla?

Se celebrarà el diumenge 12 de març i podran votar les persones majors de 16 anys

Marta Romera
  • febrer 24, 2023
  • 3 min read
El poble del Pallars que fa una consulta per a canviar el nom d’una plaça. Què et sembla?
texrt

L’Ajuntament de la Pobla de Segur, al Pallars Jussà, ha convocat una consulta pel possible canvi de nom del passeig Josep Borrell. Els votants podran escollir entre mantenir el nom actual o canviar-lo pel nom de passeig 1 d’octubre. La consulta se celebrarà el diumenge 12 de març i podran votar les persones majors de 16 anys nascudes o domiciliades a la Pobla de Segur. La consulta es farà en compliment dels acords presos pel ple municipal el setembre de 2018 i el febrer del 2020. Borrell va fer unes declaracions l’any 2018 que al seu dia van transcendir als mitjans de comunicació en referència al fet que calia «desinfectar Catalunya». Declaracions que van motivar que l’Ajuntament aprovés una moció per convocar la consulta.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La pregunta de la consulta serà: «Respecte a la proposta de canvi de nom de l’actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: Mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d’octubre». Les persones que vulguin ser voluntàries i formar part de la mesa de votació, podran inscriure’s del 24 de febrer al 2 de març a l’Ajuntament i en cas de ser necessari, el divendres 3 de març se celebrarà un sorteig.

 

 

Aquesta consulta deriva de l’aprovació per part del Ple de la corporació municipal en data 7 de setembre de 2018 de realitzar una consulta ciutadana per canviar de nom l’actual passeig Josep Borrell, donat el malestar que va provocar en un sector important dels veïns de la Pobla de Segur, les polèmiques declaracions de Josep Borrell, així com la seva posició respecte als fets de l’1 d’octubre de 2017. Aquestes declaracions van enfadar a veïns de la Pobla de Segur i l’Ajuntament va aprovar una moció l’any 2018 referent al canvi de nom del passeig Josep Borrell i Fontelles amb cinc vots a favor d’ERC, 2 a favor del PdCat i un vot en contra del PSC.

El PSC considera que l’actitud de l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró (ERC), de fer una consulta per modificar el nom del passeig Josep Borrell i Fontelles «és totalment sectària i electoralista, a tres mesos de les eleccions municipals».

 

Des de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, condemnem que «l’equip de govern de l’Ajuntament, més concretament l’alcalde, s’amagui en un simulacre de consulta per justificar una decisió que ell ja ha pres unilateralment, dividint el poble per interessos electorals».

 

«Josep Borrell és una de les persones amb més responsabilitat de tot Europa, actualment alt representant de la Unió per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea. Borrell ha estat i és un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet per la província de Lleida, pels Pallars i per la Pobla de Segur», han sentenciat els socialistes.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *