Comarques

La Pobla de Segur canvia el nom del passeig Josep Borrell

Hi han participat un total de 322 persones i ara el consistori obrirà un període de reflexió per prendre una decisió

Mar Laborda
  • març 14, 2023
  • 3 min read
La Pobla de Segur canvia el nom del passeig Josep Borrell

El 78% de les persones que han participat en la consulta ciutadana que s’ha celebrat aquest diumenge a la Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà, han votat a favor de canviar el nom del passeig Josep Borrell. La votació organitzada per l’ajuntament del municipi ha aplegat al llarg del dia 322 persones, 250 de les quals han apostat perquè el carrer passi a anomenar-se 1 d’Octubre, mentre que 64 han manifestat la seva voluntat que mantingui el nom, dedicat a l’actual alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, vicepresident de la Comissió Europea i natural del poble.

La consulta ha rebut també cinc vots en blanc i tres nuls. La participació, oberta als majors de 16 anys nascuts o domiciliats al municipi, s’ha situat al voltant del 12%. La jornada s’hauria d’haver celebrat abans de l’esclat de la pandèmia, però aquest i d’altres factors van fer que s’hagi posposat fins aquest diumenge. «Ha anat bé, però esperàvem una mica més de votants» ha dit Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur. «Si s’hagués celebrat en el context que estava prevista creiem que hauria tingut una participació més elevada» ha afegit l’alcalde, que ha recordat que la votació és de caràcter no vinculant.

 

En aquest sentit, l’equip de govern obrirà ara un període de reflexió sobre els resultats en el qual s’analitzarà les «conseqüències» de prendre «una decisió o altra» amb relació al canvi de nom del passeig. «Hem donat veu al poble, que és el que volíem, i a partir d’aquí decidirem què fer» ha dit Baró.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’alcalde ha recordat també que la consulta sorgeix arran de les declaracions que «el nostre gran amic» va fer amb relació al procés independentista així com el posicionament i les intervencions de Borrell, que van «menystenir i enfadar» la població del municipi, ha afirmat.

 

La jornada s’ha iniciat a les 09.00 hores del matí i ha finalitzat a les 20.00 hores del vespre, quan els voluntaris que han format la mesa han començat el recompte de vots per determinar els resultats.

 

La pregunta que havien de respondre els votants de la consulta d’aquest diumenge és: «Respecte a la proposta de canvi de nom de l’actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d’Octubre».

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *