Canvis en la previsió de pluges: Pluges intenses en les pròximes hores

Protecció Civil ha alertat que la major intensitat de l’episodi de pluges d’aquest cap de setmana es viurà aquest vespre i nit al litoral i prelitoral sud del país. L’ens ja va activar divendres en fase d’alerta el pla Inuncat. Segons les darreres previsions, les comarques que es veuran afectades per un risc més elevat de patir puges molt intenses són el Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la darrera previsió, les pluges aniran afectant durant el migdia les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià i a partir de primeres hores de la tarda afectaran també la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Baix Penedès. Les comarques en què es preveu menys intensitat en aquestes hores són la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès.

A partir del vespre i durant la nit es reforçarà encara més la intensitat de les pluges, que afectaran més territori cap alt nord, arribant així a l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i es preveu que l’episodi comenci a partir del migdia de dissabte i s’allargui fins el diumenge al matí, ja amb menys probabilitat de superar el llindar d’intensitat.

Fort onatge i vent el diumenge

A banda de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral des del Maresme fins al Montsià, especialment intens a les Terres l’Ebre, amb mar brava i onades de fins a 4 metres.

A més, s’ha emès una prealerta del Pla Ventcat arran de les previsions que indiquen que a partir de diumenge al matí i fins al vespre s’esperen localment ratxes fortes de vent que poden superar el llindar de 20m/s al litoral i prelitoral central de Catalunya, des del Maresme fins al Tarragonès. La darrera previsió indica que en les hores centrals del dia el fort vent afectarà també comarques de l’interior com Anoia, Segarra i Urgell.