Sense Categoria

El Ple de l’Ajuntament de Lleida accepta formalment la renúncia a l’alcaldia de la ciutat d’Àngel Ros

Avatar
  • agost 14, 2018
  • 5 min read
El Ple de l’Ajuntament de Lleida accepta formalment la renúncia a l’alcaldia de la ciutat d’Àngel Ros
El ja exalcalde de Lleida, Àngel Ros, amb l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez

El ja exalcalde de Lleida, Àngel Ros, amb l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez | LleidaDiari.cat

 

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha acceptat aquest migdia formalment la renúncia d'Àngel Ros com a alcalde i regidor, després de ser nomenat nou ambaixador d'Espanya a Andorra. El secretari general de la Paeria ha estat l'encarregat de llegir la renúncia de Ros en un ple presidit per la primera tinent d'alcalde Montse Mínguez i en què no hi ha hagut intervencions dels grups municipals. Segons ha explicat el secretari general, a partir d'ara se sol·licita a la Junta Electoral la tramitació de l'acta com a nou regidor del PSC a Joan Queralt, número 9 en llista dels socialistes a les eleccions de 2015.

Àngel Ros entre el públic

Àngel Ros entre el públic | LleidaDiari.cat

 

 

El fins ara alcalde també ha volgut estar present en la sessió d'avui, tot i que ha romàs assegut entre el públic del Saló de Plens. En acabar, Ros ha nomenat amb nostàlgia anys que ha estat present en l'activitat política de la Paeria i ha definit el dia d'avui com «un cúmul d'emocions». Ros considera que la Paeria «és un dels millors llocs per servir a Lleida» i, ha afegit, «des d'aquí s'han marcat els ritmes de la ciutat». «Avui és un dia de molts records i, afortunadament, la majoria agradables», ha sentenciat Ros.

 

«Ara sabem com no s'han de fer les coses», diuen els del Comú de Lleida

Un cop finalitzat el ple, els portaveus de cada grup municipal han volgut fer una valoració de la renúncia del que ha estat catorze anys alcalde de Lleida. En aquest sentit, el portaveu del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha lamentat que no hi hagi hagut intervencions al ple, però, s'ha mostrat «molt content» per la marxa de Ros. Segons el Comú de Lleida, l'alcalde socialista deixa una «ciutat endeutada, uns serveis públics privatitzats i una crisi social sense resoldre».Tot i això, ha conclòs, «ara sabem com no hem de fer les coses».

Àngel Ros amb Ángeles Ribes

Àngel Ros amb Ángeles Ribes | LleidaDiari.cat

 

 

Per la seva banda, la portaveu del PP, Dolors López, ha assegurat que el ple d'avui simbolitza «un final d'etapa» i, fins i tot, s'ha atrevit a pronosticar que «s'ha acabat l'etapa socialista a Lleida».

  

Així mateix, López advoca per l'alternança perquè «entrin nous projectes i idees», ja que després de molts anys «les idees s'esgoten». Paral·lelament, Francesc Gabarrell, de la Crida per Lleida, ha afirmat que el ple d'avui «ha escenificat la por a la derrota, a les urnes i la democràcia». Des del grup municipal de la Crida consideren que Ros ha marxat «per no perdre» i, en aquest sentit, creuen que «hauria d'haver assumit les seves responsabilitats, haver-se presentat a les eleccions i que fos estat la ciutadania qui hagués dit si havia de continuar o no».

 

 

En la mateixa línia, el portaveu d'ERC, Carles Vega, ha afirmat que Ros «ha fallat a la ciutadania», en considerar que hauria d'haver presentat la seva renúncia davant la corporació i amb un debat de final de mandat. No obstant això, Vega ha lamentat que Ros decidís fer-ho en roda de premsa fent un balanç «sense autocrítica», i deixant a la corporació «al límit del col·lapse» des del punt de vista econòmic. ERC assegura que Ros deixa el llegat d'un alcalde que ha pactat amb l'«espanyolisme» i que «s'ha alineat amb el 155». «Aquest és un balanç d'alcaldia trist i per la porta de darrere amb una gestió econòmica, política i de serveis públics nefasta», ha sentenciat Vega.

 

Per al PDeCAT, Ros ha protagonitzat el «tripartit del 155»

La portaveu de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, s'ha mostrat satisfeta pels acords aconseguits amb l'equip de govern socialista i, espera, seguir mantenint-los a partir d'ara.

  

Ribes ha titllat el futur alcalde o alcaldessa de la ciutat d'«interí», ja que no serà l'elegit en les últimes eleccions municipals de 2015. Per la seva banda, el portaveu de PDeCAT i Unió, Toni Postius, ha definit l'últim mandat de Ros com el del «tripartit del 155» i ha lamentat que no s'hagi pogut tenir un debat de final de mandat. Així mateix, Postius assegura que «acabi com acabi el serial socialista», el veritable canvi arribarà amb els resultats de les eleccions vinents municipals de 2019.

 

Montse Mínguez ha presidit el ple

Montse Mínguez ha presidit el ple | LleidaDiari.cat

 

 

Finalment, la primera tinent d'alcalde de la Paeria, Montse Mínguez, ha aprofitat la seva intervenció per felicitar Ros pel seu nou nomenament com a ambaixador. «Serà recordat com l'alcalde que ha transformat la ciutat, ha demostrat valentia i que tenia projectes i il·lusions per la ciutat», ha sentenciat Mínguez. A partir d'ara, caldrà esperar fins al pròxim 29 d'agost per conèixer al nou alcalde o alcaldessa de Lleida. Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, primera i segons tinents d'alcalde de la Paeria, respectivament, són els candidats a ocupar el lloc de Ros. Dos dies abans del ple d'elecció del nou alcalde, el 27 d'agost, la Federació del PSC a Lleida escollirà entre els 2 candidats a rellevar Ros.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *