El ple d’Almacelles aprova el nou contracte de la neteja

El ple de l'Ajuntament d'Almacelles ha aprovat per majoria aquest dimecres la licitació del nou contracte de la recollida de residus orgànics i resta que inclou «millores importants amb l'objectiu d'oferir un servei més exhaustiu, complet i ràpid», ha explicat l'alcaldessa, Vanesa Olivart.

 

El contracte té un pressupost d'1.283.954,09 sense IVA i estableix que la nova adjudicatària s'haurà d'encarregar de la neteja de les illes de contenidors durant tot el servei i planteja l'ampliació d'1 a 2 operaris del camió de la recollida de fracció, així com que l'escombrada mecànica es faci dos cops al mes.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge del ple d'Almacelles

El ple d'Almacelles aprova el nou contracte de la neteja per oferir un servei “més exhaustiu i ràpid” | LleidaDiari.cat

 

«Un dels nostres objectius és millorar el servei municipal de neteja i, aprofitant la nova licitació, hem inclòs uns requisits i propostes en el plec de condicions que beneficiaran a les almacellenques i almacellens per tal que el servei de neteja es pugui realitzar amb el menor temps possible, evitant molèsties a les veïnes i veïns, i oferir un servei més complet per fer d'Almacelles un poble més net i amable, i millorar la qualitat de vida de les i els que hi vivim», ha dit l'alcaldessa d'Almacelles durant el ple.

 

Preveu l'ampliació fins a sis anys del nou contracte

La nova licitació també preveu l'ampliació fins a sis anys del nou contracte del servei de recollida de l'orgànica i la resta, quatre anys d'adjudicació i dos de pròrroga, un requisit del plec que té com a finalitat «fidelitzar la feina que faci la nova adjudicatària per tal que l'Ajuntament doni un diligent servei de neteja per fer un poble més amable i millorar la qualitat de vida de les almacellenques i almacellencs», ha afirmat l'alcaldessa d'Almacelles.

 

La nova licitació del servei municipal de neteja té un pressupost de 1.283.954,09 sense IVA. L'alcaldessa, Vanesa Olivart, ha animat a les licitadores què facin les seves propostes «que s'han de formalitzar de forma electrònica” perquè, «tal com consta en els plecs de condicions, la previsió és que la nova adjudicatària comenci a treballar a l'octubre».

 

Campanya de conscienciació ambiental

Una altra novetat del nou plec de la neteja és que les empreses que optin al contracte poden oferir «sense cost econòmic addicional a l'oferta base del servei una campanya de conscienciació ambiental valorada cada una en un mínim 3.000 euros», ha detallat la primera edil d'Almacelles. L'empresa adjudicatària també haurà d'oferir el servei de la recollida d'objectes voluminosos i oferir un servei de gestió dels contenidors de runes de la brigada d'obres i els de residus barrejats, els de l'es i els de les festes, i el transport i descàrrega de residus de plantes de tractament i dels gestors autoritzats.

 

Un cop aprovada la licitació en el ple, les empreses interessades poden presentar les seves propostes al perfil del contractant del web de l'Ajuntament d'Almacelles. «La forma d'adjudicació del contracte és el procediment obert, en el qual tot empresari interessat podrà presentar una proposició, utilitzant una pluralitat de criteris d'adjudicació sobre la base de la millor relació qualitat-preu de conformitat amb el que s'estableix en el plec de condicions», ha detallat Vanesa Olivart.

 

Estabilització de la plantilla de treballadors del consistori

La sessió plenària del consistori almacellenc també ha donat llum verda per majoria, amb els vots a favor de Units per Almacelles/JuntxAlmacelles UxA-JxCAT-JUNTS, Amunt Almacelles (AA), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM), Almacelles en Comú – En Comú Guanyem (AcC-ECG) i l'abstenció de Compromís per Almacelles – Candidatura de Progrés (CxA-CP), a una modificació de la relació dels llocs de treball de l'Ajuntament amb relació als nivells de català, quedant el Bàsic A2 per als grup professional de les brigades i oficis, el B1 per als conserges d'equipaments i auxiliars, el B2 per als administratius i tècnics especialistes auxiliars «amb l'objectiu d'estabilitzar les persones que formen part de la plantilla del consistori», ha explicat l'alcaldessa Vanesa Olivart Finalment, el ple ha informat de la declaració deserta de la concessió dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.