Batalla pel territori entre venedors ambulant il·legals a la platja de Barcelona

 

Una quinzena de persones es van barallar aquest passat dijous en una platja de Barcelona en un enfrontament pel territori. Es tracta de dos grups de venedors ambulants il·legals de productes com combinats alcohòlics, que proliferen a les platges de la capital catalana quan arriba el bon temps i la costa s'omple de turistes.

 

Els dos grups es propinen cops de puny, patades i fins i tot hi ha alguns dels participants a la batalla campal que utilitzen les ampolles de vidre que fan servir per fer els combinats com arma per agredir als altres compradors. En les imatges, que s'han fet públiques aquest dissabte, 16 de juny, es veuen com diversos banyistes es van aixecant i marxant de la zona. Alguns dels venedors, i tal com també es veu en aquestes imatges, intenten aturar la baralla però l'enfrontament és molt virulent.

Enfrontaments per controlar el territori de venda il·legal

Fins a la data, i segons han explicat fonts no oficials de la Guàrdia Urbana, s'havien detectat alguns enfrontaments entre els grups de venedors ambulants, que funcionen com grups organitzats, però que no s'havien observat baralles territorials com la que s'ha pogut veure aquest dijous a la platja. Amb l'arribada de l'estiu i dels turistes i també per la pressió de la policia, que redueix les zones on poden vendre, creix la tensió entre els grups de venedors. No es van lamentar ferits greus i tampoc, o si més no la policia no ho ha fet públic, s'han detingut o denunciat els participants a la batalla campal.

 

La majoria es dediquen a la venda de productes com ulleres i altres estris per la platja i d'altres també ofereixen begudes alcohòliques, com cerveses o fins i tot combinats com mojitos, que porten mig preparats i que acaben de fer davant del client amb una ampolla de rom. Les autoritats han alertat en reiterades ocasions de la falta de control de salut que ofereixen aquests productes, més enllà dels perjudicis econòmics que generen als bars i empreses legals de l'entorn de la platja.

 

La venda ambulant preocupa a l'Ajuntament

La venda ambulant, sigui a la platja o amb el conegut com a top manta a la via pública, és un dels punts que més preocupat a la Guàrdia Urbana i als Mossos d'Esquadra a la capital catalana, tal com va explicar la mateixa alcaldessa Ada Colau en la reunió de la junta de seguretat local de la setmana passada. Amb tot, des de l'oposició municipal s'assegura que l'executiu d'Ada Colau no actua amb contundència contra els venedors ambulant.