La plataforma Film In Hospital ofereix més de 80 film europeus en línia i gratuïts a infants hospitalitzats

La plataforma Film In Hospital ofereix més de 80 pel·lícules europees en línia i gratuïtes a infants que es troben en centres hospitalaris. Pack Màgic ha presentat la iniciativa en el marc del Festival de cinema de Sitges.

 

De moment, s'han sumat a la iniciativa onze hospitals catalans. Alfred Sesma, guionista, programador i responsable de vendes i compres internacionals de Pack Màgic, ha dit que la intenció de Film In Hospital no és només veure pel·lícules sinó ser «un laboratori de recerca» per estudiar de «quina forma es pot fer servir l'audiovisual per ajudar i acompanyar a les famílies que es troben a l'hospital i també per a connectar-los entre ells». La iniciativa europea està present en sis països i en més de 100 hospitals europeus.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Alfred Sesma, responsable del projecte a Catalunya, ha dit que Film In Hospital vol ser «una oportunitat per oferir als infants que es troben en centres hospitalaris l'oportunitat de gaudir del cinema i d'altres continguts audiovisuals». Sesma ha destacat que és una iniciativa europea que a Catalunya coordina Pack Màgic. De fet, hi participen fins al moment Suècia, Itàlia, Bèlgica, Eslovènia, Croàcia i Espanya. En total, més de 100 hospitals.

La plataforma Film In Hospital ofereix més de 80 film europeus en línia i gratuïts a infants hospitalitzats

La plataforma Film In Hospital ofereix més de 80 film europeus en línia i gratuïts a infants hospitalitzats | LleidaDiari.cat

 

Es podran oferir uns codis als infants que es trobin ingressats

Als hospitals que s'han sumat a la iniciativa, es podran oferir uns codis als infants que es trobin ingressats als centres perquè puguin tenir accés a les pel·lícules de manera gratuïta a través d'un aparell tecnològic. Les pel·lícules estan organitzades per edats, idioma i durada, i el seu objectiu és esdevenir «un instrument addicional de suport emocional i constitueix una oportunitat per contribuir a una millora sensible en l'atenció a la salut des d'una perspectiva integral».

 

Professionals de diferents països, experts en continguts infantils, seleccionen i trien les millors pel·lícules i ofereixen films exclusius que han tingut bona acollida en els festivals de diferents països europeus.

 

11 hospitals adherits

S'han adherit al projecte l'Hospital Universitari de Vic; Consorci Sanitari de l'Anoia; Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa; Hospital Sant Bernabé; Regió Sanitària Terres de l'Ebre; Mútua Terrassa; Hospital de la Vall Hebron; Hospital Germans Trias i Pujol; Hospital de Figueres, i l'Hospital Sant Joan de Déu.

 

Films

Entre altres films hi ha 'Ocells de pas', 'Les malifetes de l'Emil', 'Laban i Labolina', 'L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta', 'Whales Don't Swim (Les balenes no saben nedar)' o 'Al sostre del món'.

 

Film In Hospital és un projecte internacional, cofinançat pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea, fruit de la cooperació entre 6 entitats: BUFF (Suècia), JEF (Bèlgica), Kids meet Art- Sedmi Kontinent (Croàcia), Il Nuovo Fantarca (Itàlia), Kinodvor (Eslovènia i Drac Màgic – Pack Màgic (Espanya).