Edició 2021

La plataforma Desmilitaritzem l’Educació rebutja la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació de Lleida

  • abril 16, 2018
  • 3 min read
La plataforma Desmilitaritzem l’Educació rebutja la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació de Lleida
La plataforma Desmilitaritzem l’Educació rebutja la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació de Lleida

La Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, constituïda a començaments de 2017, rebutja la presència de les Forces Armades a la Fira de Formació & Treball que tindrà lloc a Lleida del 19 al 21 d'abril. Un dels membres de la plataforma, Oriol Olmo, considera que l'exèrcit utilitza l'excusa d'oferir possibilitats laborals als estudiants per introduir-los en un món que «no és adequat» i que és «incompatible amb els valors democràtics i d'educació que se suposa que ofereix Fira de Lleida».

La plataforma Desmilitaritzem l’Educació rebutja la presència de l’exèrcit a la Fira de Formació de Lleida

Membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, amb pancartes, a la plaça Sant Joan de Lleida | LleidaDiari.cat

 

 

A més, considera que aquestes «possibilitats laborals» no són «normals» sinó que «pretenen continuar amb una cultura de guerra, armamentística, per perpetuar la presència de les forces armades a l'educació». Tot i que no han concretat les accions, des de la plataforma han anunciat que seguiran lluitant per fer fora l'exèrcit de la fira i que duran a terme algun acte reivindicatiu durant la celebració del certamen.

 

«Seguirem actuant en l'àmbit social i a les escoles perquè el clam social sigui tan gran que Fira de Lleida s'ho replantegi i ofereixi un altre espai per la seva propaganda però no barrejada amb les ofertes de formació que ofereix la fira», ha sentenciat el portaveu del sindicat educatiu USTEC-STES a Lleida, Jaume Añé.

  

 

 

Añé ha recordat que la participació de les Forces Armades en aquesta fira contravé la moció «Per la declaració de Lleida municipi de cultura de pau», aprovada al ple de la Paeria l'1 d'abril de 2016, i la resolució del 14 de juliol de 2016 del Parlament de Catalunya sobre la desmilitarització, que disposa «evitar la presència de l'exèrcit en qualsevol centre educatiu i de formació». Aquesta resolució feia a més referència clara a la fira de formació de Lleida, ja que recollia que calia evitar també que (l'exèrcit) sigui present a espais educatius i promocionals com el Saló d'Esport i Turisme de Muntanya o la Fira de Formació Professional, a Lleida; l'ExpoJove, de Girona, o l'Espai de l'Estudiant, de Valls».

Membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, en la roda de premsa a la plaça Sant Joan de Lleida

Membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació, en la roda de premsa a la plaça Sant Joan de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El portaveu sindical ha lamentat que tant l'any passat com aquest van demanar a l'Ajuntament de Lleida i a la Fira que l'exèrcit no hi participés però se'ls va denegar la petició. «No entenem la decisió del director de Fira de Lleida ni de l'alcalde», assegura. La setmana passada, ha explicat, es va reunir amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i «segueix dient que ofereixen una formació com qualsevol altra». Per Anyé no és així, ja que es tracta d'una professió en què, entre d'altres, els seus membres no es poden sindicar i no tenen dret a vaga. «El que fa l'exèrcit al saló és reclutar efectius perquè la societat no veu amb bons ulls l'augment de la despesa militar que suposa», denuncia.

 

Alguns dels membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació

Alguns dels membres de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació | LleidaDiari.cat

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.