Planten prop d’una cinquantena d’arbres en els patis d’escoles de Lleida

Imatge de la plantació d'arbres en una escola de Lleida

La Paeria inicia la plantació prop d’una cinquantena d’arbres | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest divendres la plantació de prop d'una cinquantena d'arbres en els diferents patis dels centres educatius de la ciutat, entre ells l'Escola Països Catalans, l'escola bressol municipal de La Mitjana, l'Escola de Pardinyes o l'Escola Sant Jordi, entre altres.

 

El tercer tinent d'alcalde i regidor de transició ecològica, Sergi Talamonte, acompanyat de la regidora Marta Gispert, han compartit amb els infants de l'escola Països Catalans la primera de les plantacions. «Gràcies als nous arbres, hem aconseguit canviar la fesomia del pati de l'escola, que ha passat a ser un petit bosc amb ombra», ha destacat Talamonte.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La importància de la plantació i millora del verd urbà

Sergi Talamonte ha destacat la importància de la plantació i millora del verd urbà, una de les prioritats de la regidoria i de tot el govern municipal en aquest mandat. «Aconseguir una ciutat més verda és un dels nostres objectius irrenunciables, pels avantatges que comporta en reducció de la contaminació de l'aire, la lluita contra el canvi climàtic i per un major confort als carrers”, ha assenyalat.

 

La intenció de la regidoria de Transició Ecològica és potenciar també el valor social de les plantacions de manera que, sempre que sigui possible, s'aniran fent amb els col·lectius i les escoles de la zona, que podran així contribuir directament a la plantació dels arbres i la millora del barri generant vincles entre les persones i amb l'entorn més proper.

 

La participació dels centres educatius amb les plantacions de la ciutat es coordinen des de l'Agenda 21 Escolar de Lleida. Aquest programa d'educació i sensibilització ambiental té com a objectiu difondre els valors ambientals relacionant amb les diferents plantacions que es duen a terme dins del municipi. La participació del centre educatiu és fonamental per fomentar el vincle dels estudiants amb la ciutat i al seu medi natural.

 

També et poden interessar…